Marie Bockhahn fra Horten Advokater underviser på seminaret: Planloven - den eksisterende og den nye, som afholdes i Hellerup d. 24. august 2016.

Større bygge- og anlægsarbejder kan kun gennemføres på grundlag af en lokalplan. Derfor er kendskabet til planloven en forudsætning for et vellykket projekt, både set fra den private bygge- og ejendomsaktørs og fra en kommunes synsvinkel. I juni 2016 er der indgået forlig om en ny Planlov, som ventes at træde i kraft i januar 2017. Planloven udmøntes i praksis i lokalplaner, som bl.a. kan regulere: Anvendelse af arealer og bygninger; Bebyggelsens placering på grunden, og dens omfang og udformning; Ophør af tilstandsservitutter,;Isolering mod støj; Anvendelse, udformning og vedligeholdelse af ubebyggede arealer samt krav om, at op til 25 procent af boligmassen skal være almene boliger.

NB! Planloven - den eksisterende og den nye. Konferencen afholdes d. 24. august 2016.

Lokalplaner indgår som et centralt element i seminaret, herunder hvad der kan - og ikke kan - reguleres i en lokalplan. Seminaret anskuer i vid udstrækning planloven fra brugersiden, det vil sige fra ejendomsudviklerens og investorens side, men kan også med fordel benyttes af kommuner, der udarbejder lokalplaner og forvalter planloven. Konkrete projekter og relevant praksis inddrages undervejs, fordi dette i høj grad illustrerer reglernes praktiske anvendelse og puster liv i et ellers ret teoretisk stof. Det kan koste en ejendomsinvestor eller udvikler dyrt ikke at sætte sig ind i lokalplanens bestemmelser. Planlovmæssig due diligence indgår derfor i seminaret med henblik på at belyse, hvilke faldgruber der er, og hvad man i særlig grad bør være opmærksom på. Mulighederne for at påvirke indholdet af en lokalplan bliver også behandlet. Dette såvel generelt i forhold til muligheden for at komme med indsigelse under offentlighedsfasen, som konkret i samarbejdet med kommunen om tilvejebringelse af en lokalplan. Den seneste politiske aftale om planloven fra juni 2016 betyder en række kommende centrale ændringer i planloven, som giver nye muligheder. Der forventes fremsat lovforslag i oktober 2016 med henblik på ikrafttræden i januar 2017.

 


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Ungdomsboliger på et modent marked

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse