Malervirksomheden Muehlhan vinder udbuddet af malerprojektet af Øresundsbrons stålkonstruktion. Øresundsbro Konsortiets rammeaftale med Muehlhan gælder for de første år af malerprojektets i alt 13 år – aftalen har en værdi af maksimalt 160 millioner kr. og er det største projekt, siden broen blev bygget.

– Vi er glade for de mange stærke bud, vi har fået og føler os trygge og tilfredse med den store erfaring og viden, som Muehlhan har. Vi værdsætter også, at de er vant til offshore-arbejde, hvilket dette i allerhøjeste grad er, og de har en god plan for at håndtere de specielle maleplatforme, der bliver fremstillet for at kunne udføre dette arbejde, siger Bengt Hergart, anlægsdirektør ved Øresundsbro Konsortiet.

Aftalen løber i 2 år med mulighed for forlængelse i i alt 2 år. Malerarbejdet af halvdelen af sydsiden af stålkonstruktionen – strækningen mellem Peberholm og begyndelsen af stråkablerne – forventes at vare frem til efteråret 2021.

Da broen blev malet første gang, før den blev rejst ude i sundet i slutningen af 90'erne, blev dette gjort indendørs og på land. Nu skal malerarbejdet udføres under helt andre omstændigheder – jernbanens køreledning med titusinder af volt og tog, der passerer med høje hastigheder, er meget tæt på malernes arbejdsplads. Vejr, vind og de mange meter over havets overflade giver også meget specielle forudsætninger for malerne.

– Muehlhan tænker sikkerhed frem for alt i arbejdsprocessen, og det værdsætter vi altid på Øresundsbron. Vi giver personalet en grundlæggende sikkerhedsintroduktion til vores forbindelse, men det er leverandøren, som udformer sin egen arbejdspladsvurdering, siger Johan Nord, projektleder hos Øresundsbro Konsortiet.

Ud over forstærkningsmaling – hvor der males nye lag på de eksisterende lag – udføres også reparationsmaling på de overflader, der har skader.

– Forstærkningsmalingen styrker det farvelag, der primært beskytter de underliggende lag mod vejr og vind, og sikrer en fortsat god beskyttelse mod korrosion, siger Johan Nord.

Yderligere to udbud er netop afsluttet for konsortiets anlægsenhed. Konsulentopgaver for både teknisk rådgivning og projektledelse er vundet af ÅF Industry og Arkatay Consulting – til en samlet værdi af maksimalt 105 millioner kr. 

– Malerprojektet er uden tvivl det største igangværende projekt, men parallelt med det er der mange andre spændende projekter i gang, og vi har derfor brug for større projektlederressourcer og fortsat teknisk rådgivning, siger Bengt Hergart.

Når malerprojektet forventes at være afsluttet i 2032, har ca. 300.000 kvm fået et nyt farvelag.

 


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.