I samarbejde med det kommunalt ejede ADP bygger PFA og Mærsk lager- og varehusfaciliteter for 1 milliard kr i Fredericia.

I samarbejde med det kommunalt ejede havneselskab ADP og pensionskassen PFA bygger Mærsk 187.000 kvm logistik- og varehusfaciliteter i erhvervsområdet Taulov vest for Fredericia. Det skriver Børsen.

- Alle vore kunder, som vi fragter containere for, har behov for løsninger ikke blot til vands, men også på land i havnen og videre derfra til et varehus. Vores ambition er at styrke vores forretning inden for logistik, således at vi kan tilbyde kunderne integrerede end-to-end løsninger og derved tage en del af kompleksiteten ud af logistikkæden. Partnerskabet om et nyt dansk lager- og logistikhus i Taulov er et vigtigt led for, at vi kan lykkes med den ambition, siger Vincent Clerc, der i Mærsks topledelse har ansvar for salg og drift, til avisen.

VEJLE: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

Taulov-området ligger tæt på både dybvandshavn, jernbane og et stort motorvejskryds, og det har EU-status som nordeuropæisk transportknudepunkt. En rækker store virksomheder som DLG, Carlsberg, Shell, Arla og Google til at placeret domiciler eller datacentre i området, skriver Børsen.

ADP og PFA indgår et joint-venture samarbejde om udviklingen af transport- og logistikcentret i Taulov. I samarbejdet ligger en samlet estimeret investeringssum på 1,5-2 milliarder kr. over de næste 10 år.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Stormflodssikring af by- og landområder

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS