Fald i fremvisninger og handler er godt nyt for boligmarkedet, hvor priserne er steget meget, fremhæver mægler-direktør

Køberne har i løbet af vinteren og foråret set på hus, lejlighed og sommerhus som aldrig før, og termometeret har ramt temperaturer, der er helt atypiske for sæsonen.

De seneste tal fra Boligsiden viser, at prisen på villaer og rækkehuse er steget 1,7 procent fra marts til april – og hele 14,3 procent i forhold til for et år siden. Ejerlejlighederne er steget 1,7 procent seneste måned og 16,6 procent på et år, ogg sommerhusene fortsætter opturen - med en stigning på 4,2 procent på en måned og 24,4 procent på et år.

Ny trend: Små boliger. Konferencen afholdes den 1. juni 2021.

Der er markante forskelle mellem landsdelene, men priserne er steget i alle regioner. Men noget tyder nu på, at nye vinde vil blæse over sommeren, fremhæver ejendomsmæglerkæden Home.

Det er aktuelle tal for fremvisninger, der indikerer, at interessen for at kigge på bolig måske har toppet. Samme tendens peger de første ugers bolighandler i maj på ifølge Boligsiden.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 25. november 2021.

- Normalt er maj og juni de absolut mest travle måneder, men vi tror, at marts bliver årets – og årtiets – mest travle måned. Vi kan se, at der er færre købere på fremvisning, siger Uffe Drejer, der er administreredne direktør i Home-kæden.

Den seneste måned – marts 2021 til april 2021 - er der ifølge Home-kæden sket et fald i fremvisningerne ifølge den månedlige udgivelse Boligbrief, der udsendes i samarbejde med Danske Bank.

Boliger og boligudvikling mellem Hellerup og Helsingør. Konferencen afholde den 10. marts 2022.

Antallet af fremviste huse er faldet 4,6 procent, mens antallet af fremviste ejerlejligheder er faldet 8,1 procent. Endeligt er antallet af fremviste sommerhuse er faldet 14 procent.

Det kan være de første tegn på, at boligmarkedet er ved at lande på benene igen efter noget af en flyvetur i coronatiden, der har skudt interessen for bolig helt op i de allerøverste luftlag.

Home-direktør Uffe Drejer fremhæver, at balancen mellem købere og sælgere er blevet bedre – og den udvikling vil fortsætte den kommende tid, forventer han.

Randers: De store byggeprojekter. Konferencen afholdes den 8. september 2021.

- Mange vil fortsat købe, og flere boligejere vil heldigvis sælge. Vi har i høj grad savnet sælgerne det seneste år, hvor køberne dag for dag har købt mere, end vi har fået til salg, og hullet i udbuddet er gravet meget dybt. Nu har vi både godt aktive købere og sælgere, og det er bedst for boligmarkedet, når det er mere lige, siger han.

Udviklingen betyder, at udbuddet af boliger holder sig nogenlunde stabilt nu – efter mange måneder med konstante fald i udbuddet – og kurven vil langsomt begynde at kravle opad igen, mener Home.


Relaterede konferencer

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter