Ifølge en mægler er markedet for investeringsejendomme i gang med en opbremsning efter 5 års uafbrudte stigninger.  

Handlen med investeringsejendomme dykker i 1. halvår 2018 i forhold til samme periode 2017. Forventningerne til hele året ligger på 75-85 milliarder kr. hvor omsætningen i 2017 landede på 93 milliarder kr. I 2016 blev der solgt for 62 milliarder kr. Det fremgår ifølge Børsen af tal fra Colliers International.

- Køberne kan godt mærke, at der er bygget mange boliger, og at det kniber med at leje dem ude til helt de samme priser som tidligere. Og inden for strøgejendomme er køberne også klar over, at tingene ikke kan lejes ud på de allerhøjeste niveauer, siger Peter Winther, der er administrerende direktør i Colliers' danske afdeling til avisen.

NB! Erhvervslejeloven: Udlejning af kontorejendomme og kontorhoteller. Kurset afholdes d. 23. oktober 2018.

- Hvis en sælger, der handlede en ejendom sidste år til X kr. nu forventer at kunne sælge en tilsvarende til X kr. +10 procent, så går det ikke. I dag hedder det nærmere X kr.+2 procent, siger Peter Winther han videre.

Capital Investment forventede allerede før årsskiftet en massiv nedgang i transaktionsvolumen, og administrerende direktør Jesper Damborg regner med, at nå 50 procent af niveauet fra 2017.

- Vi kan klart mærke en nedgang i aktivitetsniveauet. Der er masser af penge i markedet, men det er svært at finde de attraktive ejendomme, siger Jesper Damborg til Børsen.

Fra Per Hallgren, der er administrerende direktør i Jeudan, lyder meldingen, at sælgerne har været for optimsitiske, og at prisstigningerne er ved at flade ud.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS