Salget af fritidsboliger steg i 1. halvår 2020 med 66 procent i forhold til 1. halvår 2019. Salget steg mest i prisklassen +2 millioner kr.

Det øgede salg af sommerhuse får salgstiderne til at stige. Det viser beregninger, som RealMæglerne har foretaget på baggrund af salgsstatistikker fra Boligsiden.dk.

Salget af fritidsboliger steg med hele 66 procent i 1. halvår 2020 i forhold til 1. halvår 2019. Når salgstiderne i nogle sommerhusområder alligevel stiger, skyldes det, at flere af de sommerhuse, der allerede har været på markedet længe, nu bliver solgt.

– Det vil sige, at huse med endog meget lange salgstider kan trække gennemsnittet op lokalt, fordi de nu medregnes i salgsstatistikkerne, forklarer Preben Merrild Angelo, administrerende direktør i RealMæglerne.

Når salgstiderne stiger, er det altså ikke et tegn på, at der ikke er gang i salget. Tværtimod. Det er et tegn på, at alle boligtyper, alle områder og alle prisklasser er attraktive lige nu.

Udvikling af sommerhuse og ferieparker - nye regler, investeringer og byggeri. Konferencen afholdes d. 1. september 2020.

– Den øgede interesse for fritidsboliger opstod i kølvandet på nedlukningen af Danmark og Corona, der fik danskerne til at tænke i andre ferieformer end charterrejser, og her er sommerhuset et sikkert og langsigtet valg. Samtidig har gode finansieringsmuligheder og bedre vilkår for at leje ud - og derved dække nogle af udgifterne til sommerhuset - gjort det realistisk for mange flere at eje et sommerhus, forklarer Preben Merrild Angelo.

Sidst, men ikke mindst, er hensynet til klimaet i stigende grad medvirkede til, at danskerne drosler ned på rejser til udlandet og prioriteter at blive i Danmark.

– Under alle omstændigheder er der ingen tvivl om, at det er nu, man skal på banen, hvis man har afventet og været tilbageholdende med at sælge sommerhuset. Alle emner er mulige at sælge. Der er køberinteresse til det hele, slutter Preben Merrild Angelo.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ny udbudslov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter