I november 2015 trådte Københavns Kommunes nye retningslinjer for altaner og tagterrasser i kraft. Forventningen var, at mange ejendomme i byen ville få nye altaner, men flere altanfirmar har ikke fået nye ordrer fra København, siden reglerne trådte i kraft.

En ny lysberegner, der kan beregne, hvor stor altanen må være, hvis den ikke skal skygge for lysindfaldet i de andre lejligheder, har betydet, at der stort set er sat en stopper for etablering af nye altaner i København, siden forvaltningen gjorde lysberegneren tilgængelig. Det skriver Berlingske Business.

Ifølge avisen findes der en række parametre, som beregneren ikke tager hensyn til, hvilket betyder, at altanerne ifølge beregneren ikke må være mere end 0,56 meter dybe i gennemsnit. Minaltan, Kontech og Altan.dk dækker til sammen 80 procent af det danske marked for altaner, og her kan man for alvor mærke effekten af lysberegneren.

NB! 2016-Bygningsreglementet - de nye krav. Seminaret afholdes d. 15. marts 2016.

- Beregneren gør det næsten umuligt at sætte brugbare altaner op. Vores kunder er ikke interesserede i så smalle altaner, og derfor sætter de deres altanprojekter i bero, siger Jonas Juul-Olsen, direktør i Minaltan, til Berlingske Business.

Flere politikere i Borgerrepræsentationen åbner op for at tage endnu et kig på retningslinjerne, da hensigten var, at der skulle etableres flere altaner i København. Ifølge Politiken vil Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning mødes med de 3 altanfirmaer i løbet af januar 2016.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 11. februar 2016.

Avisen har talt med Københavns Kommunes presseansvarlige, Mia Jørgensen, som fortæller,
at kommunen gerne vil efterkomme ønsket om flere altaner. Hun slår dog samtidig fast, at at det er vigtigt at sikre, at altanerne ikke generer underboere og naboer. Derfor er det endnu for tidligt at konkludere, om beregneren skal justeres. Jonas Juul-Olsen slår fast, at der skal ske noget, hvis der igen skal gang i markedet for altaner i hovedstaden.

-
Hvis der ikke sker ændringer, må vi meddele københavnerne, at de ikke kan få altaner med plads til en klapstol mere. Længere er den ikke, siger han til Berlingske Business.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse