Ifølge en analyse mangler Lolland Kommune 900 boliger, og nu udbydes et areal på 28.000 kvm til en mindstepris på 4 millioner kr.

Der er efterspørgsel efter moderne og attraktive boliger i Lolland Kommune, og anlægsarbejdet på Femern-forbindelsen er kun én af forklaringerne. Derfor udbydes den nordlige del af Havesangervej nu til tæt-lavt byggeri, skriver kommunen.

- Sidste år udbød vi en grund ved Sundhedscenteret på Søndre Boulevard, og den blev hurtigt solgt til lokale investorer, der nu er klar til at bygge et seniorbofællesskab. Det var første skridt i at sikre et udbud af moderne boliger i Maribo, men vi er overbevist om, at der er plads til mere nybyggeri på markedet, og derfor har Økonomiudvalget besluttet at udbyde endnu en grund, udtaler borgmester i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen.

Udvikling og investering i rækkehuse. Konferencen afholdes den 5. april 2022.

Det er et område på godt 28.600 kvm, der nu udbydes til salg. Grunden udgør den nordlige del af næste fase af Havesangervej, og den ligger ved Maribo Golfbane og ganske tæt på Maribosøerne. Mindsteprisen for det udbudte areal er 4 millioner kr.

Den gældende lokalplanen for området fastlægger områdets anvendelse til åben-lav bebyggelse med en bebyggelsesprocent på 40, og der må bygges i op til 2 etager eller 8,5 meter. Realisering af et projekt til tæt-lav bebyggelse forudsætter derfor, at der udarbejdes en ny lokalplan, hvilket kan tage op til 12 måneder.

- Kvarteret omkring Havesangervej og Fuglekongevej er en fin blanding af parcelhuse og attraktive rækkehuse. Den kombination vil vi gerne fastholde, så der i næste etape af Havesangervej bliver plads til både parcelhusgrunde og moderne rækkehuse. Vores analyser peger på, at der er efterspørgsel efter begge dele, og det er det samme vi hører fra de investorer, der kigger i Lollands retning, slutter Holger Schou Rasmussen.

Nyeste udvikling i træbyggeri. Konferencen afholdes den 3. maj 2022.

Kommunen har fået udarbejdet en analyse af Exometric. Den viser, at kommunen mangler over 900 boliger. Der er både efterspørgsel på små, mellemstore og større boliger, det vil sige boliger i størrelsen 65–160 kvm.

Analysen fra Exometric viser, at efterspørgslen skyldes den demografiske udvikling i kommunen, herunder at mange seniorer ønsker at flytte fra parcelhus til en mindre og vedligeholdelsesnem bolig. Lolland Kommune oplever desuden, at anlægget af Femernforbindelsen tiltrækker nye tilflyttere fra ind- og udland, som primært efterspørger leje- frem for ejerboliger og ofte i en størrelse på cirka 100 kvm.

Fakta

Havesangervej er beliggende i den østlige del af Maribo og har tidligere haft status af landzone. Det udbudte areal udgør i alt 28.613 kvm og er ikke udmatrikuleret, men vil blive det i forbindelse med salget.

Udbudsmateriale, indeholdende blandt andet analysegrundlag og salgsvilkår, er tilgængeligt her.

Projektforslag og købstilbud med foreskrevne bilag skal afleveres til Lolland Kommune senest den 22. november 2021 klokken 12.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter