Landbrugsejendom med et areal på 13.700 kvm skal lægge adresse til 3.200 kvm boliger. Bag projektet står 2 lokale udviklere.

Lokale udviklere vil opføre 30 lejeboliger i form af både lejligheder og seniorvenlige rækkehuse i 1-2 etager ved Agtrupgård på Stenderupvej i Agtrup. Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i Kolding har netop skudt arbejdet med at lave en ny lokalplan for området i gang.

Forventningen er, at et udkast til den nye lokalplan kan præsenteres for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget i juni 2020. Herefter kommer lokalplanen i 6 ugers offentlig høring.

De nye rækkehuse placeres, hvor Agtrupgårds tomme driftsbygninger ligger på marken øst for gården. Driftsbygningerne er enten ikke bevaringsværdige eller i dårlig stand, så By- og Udviklingsforvaltningen vurderer, at bygningerne kan rives ned, selvom Museet på Koldinghus ikke anbefaler det.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

Ejendommens nuværende ejer, som købte gården for knap 1,2 millioner kr. i 1996, ønsker at beholde stuehuset som bolig. Stuehuset indgår derfor ikke som en del af planområdet eller projektet, der omfatter 3 enklaver med i alt 30 boliger på mellem 70 og 146 kvm.

- Den nye lokalplan er fint i tråd med vores ønske om at sikre et varieret boligudbud med forskellige boligtyper, også uden for kommunens største byer. Der er lagt op til et projekt med gode rammer for fællesskab, så det passer godt til Agtrup-området, hvor der er et meget attraktivt og engageret lokal lokalsamfund.  De nye boliger får også et fint samspil med Agtrupgårds smukke stuehus og det grønne landsbymiljø, fortæller Birgitte Kragh, formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget.

Fællesskab bliver ifølge en synopsis (PDF) for projektet, som Bregenov Architects har udarbejdet, et nøgleord for det nye boligområde, hvor en del af gårdspladsen mellem de nye boliger og stuehuset bliver til et fælles bilfrit uderum. Derudover bliver der plads til flere fælles indrettede udearealer og mulighed for at bygge et fælleshus på 100 kvm.

Ifølge Bjert-Stenderup Avis (PDF) står selskabet Padkjær og Ærøbo ved Esben Padkjær Pedersen og Nicolaj Ærøbo Ebbesen bag projektet. Padkjær og Ærøbo kom senest ud af 2018 med et resultat på godt 3 millioner kr., og selskabet har en egenkapital på næsten 10 millioner kr. Padkjær og Ærøbo ejer i øvrigt 9 boligudlejningsejendomme i Kolding med en bogført værdi på knap 24 millioner kr.


Relaterede konferencer

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Plejeboliger for 25 milliarder kr.