Lokale investorer vinder udbud af grund til 28 boliger nyt seniorbofællesskab i Maribo. Friis Andersen er arkitekter på projektet, og Bo-Hus er entreprenør.

Interessen for at investere i nye boliger på Lolland er stigende, og derfor besluttede Økonomiudvalget sidste forår at udbyde større, attraktive grunde til potentielle investorer. Det første eksempel var grunden på Søndre Boulevard, hvor der tidligere har været sygehusboliger.

Økonomiudvalget har behandlet materialet, og der er indgået købsaftale med KFH Seniorbofællesskab om overtagelse af grunden. Købssummen blev 1 million kr. Planen er at opføre seniorbofællesskabet MariBoligerne, der kommer til at bestå af 28 boliger på godt 80 kvm.

Projektet rummer 10 boliger med 2 værelser fordelt på 76 kvm samt 18 boliger med 3 værelser fordelt på 86 kvm. Dertil kommer fælleshus på 150 kvm og andre faciliteter, der kan danne rammerne om et aktivt fællesskab.

Plejeboliger til 10 milliarder. Konferencen afholdes den 15. april 2021.

Bag KFH Seniorbofællesskab står Kim Friis, Frederik von Lüttichau og Hans Nielsen, der alle har lokale rødder og ser frem til at skabe et nyt og spændende boligtilbud i Maribo.

- Placeringen er perfekt til et seniorbofællesskab, for vi ved, at mange gerne vil bo tæt på både by og natur. Nu glæder vi os til at komme i gang, og jeg ser særligt frem til dialogen med de brugere, der overvejer at flytte ind, siger Hans Nielsen.

Den 9.240 kvm store grund på Søndre Boulevard (populært kaldet ”Sygehusgrunden”) blev sat i udbud i oktober 2020. Der skal nu udarbejdes lokalplan for området.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i København frem til 2030

Plejeboliger for 25 milliarder kr.