Link Arkitektur, Ratio og Bølgeblikk har vundet konkurrencen om at tegne Nyt Drammen Sykehus 40 km syd for Oslo. Det bliver på 121.000 kvm og byggeriet starter allerede i 2019.

- Vores vision er at skabe ’rum til bedre liv’. Og hvad er er vigtigere end at opføre gode, humane og helbredende hospitaler? Vi opfører i dag hospitaler i alle skandinaviske lande, og vi udnytter vores brede, samlede erfaring og kompetence  til at skabe et hospital, som patienter, medarbejdere og samfundet kan være tilfredse med, siger Mette Dan-Weibel, direktør for Sundhedssatsning i Skandinavien i LINK.

De samarbejdende rådgivere, mener at Nyt Drammen Sykehus er et spændende projekt, fordi det bliver et urbant hospital, der glider over i bystrukturen i Drammen og styrker byens forbindelse til havet og den nærliggende by Lierstranda. 

- Vi ser frem til samarbejdet med Helse Sør-Øst RHF, Sykehusbygg, de øvrige rådgivere og de fremtidige brugere af hospitalet. I fællesskab skal vi bearbejde og udvikle skitseprojektets vision om ’indsigt og fornyelse’, siger arkitekt Kjell Rasmusen, som leder arkitektteamet på projektet.

- Vi har sammensat et meget stærkt team med stor kompetence og bred erfaring, som supplerer hinanden godt. Jeg ser frem til et kreativt og godt samarbejde mod et fælles mål om at skabe et hospital for fremtiden, siger Leif Øie, adm. direktør i LINK arkitektur.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder