I 3. kvartal 2022 var restanceprocenten 0,14 procent, og det er en lille stigning i forhold til kvartalet før. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark. Et højere renteniveau og stigende forbrugerpriser kan være en del af forklaringen.

Danske boligejere mangler at betale 21,3 millioner kr. på deres boliglån, som havde termin den 30. september 2022. Det svarer til en restanceprocent på 0,14 procent, og er en lille stigning i forhold til kvartalet før.

- Efter en periode på 2 år, hvor restanceprocenten er faldet og har nået et historisk lavt niveau, ser vi nu, at lidt flere danskere har fået sværere ved at betale deres boliglån. Ved september terminen i 2022 har der været en mindre stigning i terminsydelser, der ikke er blevet betalt til tiden, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Jylland: Nyeste regler for generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 25. maj 2023.

- Stigende renter, energi- og forbrugerpriser har generelt gjort det dyrere at være dansker. Derfor er det desværre ikke overraskende, at flere boligejere er havnet i betalingsproblemer, uddyber hun.

I september-terminen skulle danskerne i alt betale 15,2 milliarder kr. på deres boliglån, som langt de fleste altså betalte til tiden.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Fremtidens betonbyggeri