En 220 kvm stor lejlighed i Gemini Residence på Islands Brygge er blevet sat til salg for 22 millioner kr. Ifølge mægleren, der skal stå for salget, gør fraværet af bopælspligt lejligheden attraktiv for en stadig større målgruppe af købestærke udlandsdanskere.

Dansk Sojakagefabriks 2 gamle frøsiloer på Islands Brygge blev i 2002-2005 omdannet til 84 lejligheder af NCC i projekt til 245 millioner kr. Siden er byggeriet, der er tegnet af hollandske MVRDV i samarbejde med JJW Arkitekter og Rambøll som ingeniør, blevet et ikon på Islands Brygge.

På bygningens 7. etage er en 220 kvm stor lejlighed med blandt andet 3 badeværelser, en meget stor altan og intet mindre end 3 private parkeringspladser netop sat til salg for 22 millioner kr. ved liebhavermæglerne Lilienhoff. Det er dog ikke kun beliggenheden med 180 graders udsigt ud over hele København med vandet og flere af hovedstadens bedst kendte pejlemærker, der trækker prisen op på det niveau, fortæller Hans Lilienhoff, indehaver af Lilienhoff.

- Den er uden bopælspligt, og der er efterhånden ikke så mange lejligheder uden bopælspligt af denne størrelse, siger han og påpeger, at der som tommelfingerregel skal lægges 10 procent oven i prisen på boliger uden bopælspligt.

- Vi har en del købere, der er meget købestærke, men som partout vil have noget uden bopælspligt. Og det skal typisk gerne være inde i København, men til gengæld ikke nødvendigvis spritnyt byggeri. Der er denne lejlighed jo interessant. Men det er alle lejligheder uden bopælspligt, uddyber han.

NB! Due dilligence - Risikovurdering ved køb og salg af ejendom. Kurset afholdes d. 30. maj 2018.

I 2016 blev Københavns Kommune teknisk i stand til at samkøre BBR-registeret med Folkeregisteret. Det afslørede at der er 2.700 boliger i Københavns Kommune, hvor der aldrig har været folkeregistertilmelding på adressen, og som derfor ikke er omfattet af boligreguleringslovens regler om helårsbeboelse. Langt de fleste af boligerne er opført efter 2010, hvilket kan hænge sammen med, at der normalt ikke er bopælspligt ved et førstegangssalg, det vil sige første gang en bolig tages i anvendelse til beboelse, eksempelvis ved nybyggeri.

Forhenværende teknik- og miljøborgmester Morten Kabell og en række oppositionspartier på Christiansborg blæste i kølvandet på undersøgelsen til kamp mod boliger uden bopælspligt, og transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen oplyste i september 2017, at han agter at fremsætte et lovforslag på området for at styrke kommunernes muligheder for at håndhæve reglerne om bopælspligt. Men hvert år flytter 20-25.000 danske statsborgere ifølge Danmarks Statistik til udlandet, og Hans Lilienhoff påpeger, at der er markant efterspørgsel på den type boliger i København fra netop udlandsdanskere.

- Vi solgte en lejlighed uden bopælspligt for 1 år siden på Krøyers Plads. Der var jeg overrasket over, hvor mange udlandsdanskere, der er interesseret i disse lejligheder. Der er en relativ stærk efterspørgsel fra købestærke udlandsdanskere på sådanne lejligheder, siger han.

Selvom adressen på Islands Brygge-lejligheden siger 7. sal, giver den særegne konstruktion ifølge ejendomsmæglerens hjemmeside en placering og en udsigt svarende til 10. sals højde. Panoramaet glider fra Kalveboden i syd over Tivoli, Rådhustårnet og Christiansborg, skriver mægleren.

Med prisskiltet på 22 millioner kr. sniger lejligheden sig ifølge den seneste opgørelse fra Boliga ind på en plads som den 4. dyreste lejlighed udbudt til salg lige nu. Den liste er ellers domineret af lejligheder i Hellerup, på Østerbro og i København K.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Den nye Planlov KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032