Folketinget afsatte i december 2016 40 millioner kr. til gennemførelse af en VVM-undersøgelse af en 4-sporet motorvej på strækningen Give-Billund-E20-Haderslev. Både Lego og politikerne i Billund vil have en motorvej vest om Billund.

Vejdirektoratet er i gang med 2 store undersøgelser, der skal bane vejen for en ny midtjysk motorvej fra Hobro til Haderslev. På egne og Legos vegne har Kirkbi ifølge Vejle Amts Folkeblad indsendt til Vejdirektoratet i forbindelse med de indledende undersøgelser af strækningen mellem Haderslev og Give.

NB! Fredericia investerer 15 milliarder i byudvikling 2018 - 2028. Konferencen afholdes d. 1. marts 2018.

- Byvisionen anbefaler at placere motorvejen vest for Billund, hvor den ikke kommer til at krydse den nye jernbane, men stadig skaber direkte forbindelse til lufthavnen via eksisterende veje. Placeres motorvejen her, vil den desuden skabe forbindelse til togstationen og etablere et trafikknudepunkt over for de største turistattraktioner og omkringliggende parkeringspladser. Det understøtter ambitionens overordnede ambition om at begrænse trafik i bymidten. Det anslås også, at en vestlig placering vil have langt mindre indflydelse på natur og biodiversitet langs hele ruten i forhold til en østlig placering, lyder det ifølge avisen i høringssvaret med henvisning til Billund Byvision, som blev godkendt af byrådet i januar 2016.

Et flertal på 24 af 25 medlemmer i Billund Byråd besluttede i august 2017 ligeledes at anbefale Vejdirektoratet at lade en kommende motorvej gå vest om Billund.

VVM-undersøgelsen begynder i år og forventes afsluttet i midten af 2019, hvorefter der frem mod slutningen af 2019 gennemføres en høringsfase.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den nye Planlov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Fremtidens betonbyggeri

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter