Prisstigningerne på både huse og ejerlejligheder er bremset op, og i dag er priserne kun en smule højere end for 1 år siden. Det viser de nyeste tal fra Finans Danmark.

Salgspriserne på parcel- og rækkehuse var i 1. kvartal 2019 1,2 procent højere end i samme kvartal året før. I samme periode steg priserne på ejerlejligheder 0,7 procent. Det er de laveste årlige prisstigninger på ejerlejligheder og huse siden henholdsvis 2012 og 2014.

- Vi så allerede i slutningen af sidste år en opbremsning i boligpriserne. Den er fortsat ind i 2019, og vi ser nu de laveste prisstigninger på huse og ejerlejligheder i flere år, siger Ane Arnth Jensen, viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 14. november 2019.

- Man skal dog huske på, at det sker efter flere år med høje prisstigninger på især ejerlejligheder, og priserne er derfor stadig på et højt niveau, uddyber hun.

Udover at priserne på boligmarkedet tager sig en puster, er der også lidt flere ejerlejligheder til salg end tidligere, og renten er tilmed historisk lav.

- Alt i alt har udviklingen det seneste år været gunstig for boligkøberne. Huse og ejerlejligheder koster næsten det samme som for et år siden. Og kigger man efter en ejerlejlighed, har der den seneste tid været lidt flere at vælge imellem, end der generelt har været de seneste år. Oven i det er renterne fortsat faldet i første halvdel af 2019, og det betyder endnu billigere realkreditlån, siger Ane Arnth Jensen.

Hent hele statistikken her (PDF).


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS