Antallet af ghettoområder i Danmark er faldet fra 31 i 2014 til 25 i 2015. Det er det laveste antal nogensinde. Det skyldes blandt andet, at der begåes mindre kriminalitet i områderne.

Den årlige ghettoliste indeholder i år det laveste antal boligområder siden 2010, hvor listen blev indført. Der er 25 boligområder på den nye liste mod 31 på listen fra sidste år.

Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, som er belastet af mindst 3 af følgende 5 karakteristika: Lav beskæftigelse, relativt mange dømte, mange indvandrere og efterkommere, mange beboere uden nogen form for kompetencegivende uddannelse og en lav indkomst.

NB! Jylland: Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 27. januar 2016.

Ud af de 25 områder er 3 nye, mens 9 områder er udgået fra sidste års liste. De 3 nye ghettoområder er Askerød i Greve, Løvvangen i Aalborg og Stærevej mv. i København.

- Selvom der aldrig har været så få boligområder på ghettolisten som i år, har vi stadig 25 boligområder med en skæv beboersammensætning og alvorlige udfordringer for integrationen. Det øger risikoen for udvikling af parallelsamfund. Derfor arbejder regeringen på en ny ghettoplan, som skal tage hånd om de mange problemer, som ghettoområderne fortsat kæmper med, siger udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg.

De 25 ghettoområder er fordelt på 15 kommuner og er generelt koncentrereret i og omkring de større byer. I Københavns kommune er der sket store ændringer i antallet af ghettoområder: 4 områder er udgået, mens 1 område er kommet til i forhold til 2014-listen.

NB! Planloven - de nye regler og løsninger. Seminaret afholdes d. 2. marts 2016.

Faldet fra 31 til 25 ghettoområder skyldes primært, at der er færre beboere i de almene boligområder, som er dømt for kriminalitet. Men modsat er 2 af de 3 nye ghettoområder kommet på listen på grund af en stigning i antallet af dømte. Det drejer sig om Askerød i Greve og Løvvangen i Aalborg.

- Faldet i ungdomskriminaliteten smitter positivt af på ghettoområderne, og samtidigt ser vi de positive effekter af de målrettede indsatser i disse områder. Men vi må ikke lukke øjnene for de alvorlige udfordringer, der stadig er i ghettoerne. Hver 10. beboer har haft en dårlig oplevelse med chikane, trusler eller tilråb. Det er dobbelt så mange som i de almene boligområder i øvrigt, og det er slet ikke i orden, siger Inger Støjberg.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Ungdomsboliger på et modent marked