Arkitektforeningen får ny direktør. Lars Autrup kommer fra en stilling som projektchef i Realdania, hvor han har været ansat i otte år. Før det har han arbejdet som tegnestuechef på Gottlieb Paludan Architects og er desuden aktiv i Arkitektforeningens konkurrenceudvalg.

Arkitektforeningens godt 7.000 medlemmer har fået ny direktør.

- Jeg vil stå i spidsen for en standsforening, som interesserer sig for alle sine medlemmer. En forening, der repræsenterer, inspirerer og udfordrer arkitekter i hele landet og i alle ender af det arkitektfaglige spektrum. Jeg glæder mig til at videreføre Arkitektforeningens arbejde med at fremme arkitektonisk kvalitet overalt i samfundet, siger Lars Autrup.

Lars Autrup er uddannet arkitekt fra KADK og fra Architectural Association School of Architecture, London. Han startede hos Gottlieb Paludan Architects i 1998 og har i løbet af 12 års ansættelse prøvet kræfter med de fleste arkitektfaglige discipliner, fra sagsarkitekt over bygherrerådgivning til tegnestueledelse.

NB! Akustik i arkitektur. Kurset afholdes d. 31. oktober 2018.

I 2010 blev han ansat hos Realdania, hvor han fra 2013 til nu har været projektchef for en række af Realdanias markante projekter, som Royal Arena, Kvæsthusprojektet og Vadehavscentret. Ved siden af sit professionelle virke er Lars Autrup aktiv i Arkitektforeningens konkurrenceudvalg.

- Jeg ser frem til samarbejdet med Lars Autrup, der med sin store erfaring som både udførende og rammesættende har meget at byde ind med. Lars har en stærk forståelse både af den stand, han som direktør stiller sig i spidsen for, og den kontekst, der er for arkitekters virke i branchen, og i et bredere samfundsperspektiv. Lars er derfor den rette til at videreføre foreningens nuværende strategi ’Sammen om arkitekturen’ og stå i spidsen for Arkitektforeningens udvikling over de kommende år, sammen med bestyrelse, repræsentantskab og Arkitektforeningens mange aktive medlemmer, siger bestyrelsesformand i Akademisk Arkitektforening Natalie Mossin.

Indtil Lars Autrup tiltræder, fortsætter Annette Blegvad som konstitueret direktør.


Relaterede konferencer

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Fremtidens betonbyggeri

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aalborgs massive udviklingsprojekter