The Land Art Generator Initiative (LAGI), Refshaleøen Holding og IT-Universitetet annoncerer LAGI 2014 prisuddeling, åbning af udstilling og bogudgivelse på Dansk Design Center den 3. oktober 2014.

Connie Hedegaard præsenterer priserne til vinderholdene i LAGI 2014 designkonkurrencen. Før det vil der være indlæg fra Natalie Mossin, formand for Arkitektforeningen, og Christian Herskind, direktør for Refshaleøen.

- Når det kommer til vedvarende energi, er det ikke et spørgsmål om ”nice to have”. Verden har brug for mere vedvarende energi. Vi har her i Danmark set, at det er muligt. Vi ser det i Europa. Men jeg tror, at hvis vi skal skalere op, vil det være rigtig godt at have noget mere input fra kunstnere, fra kreative mennesker, som ved, hvordan man former landskaberne bedre – som kan vise flotte visioner, som kan vise, at det at tage klimaforandringer seriøst ikke handler om dysterhed og forfald, at det kan være en positiv vision. Det kan skabe skønhed. Det kan skabe noget, som vi alle sammen ønsker at være en del af, siger Connie Hedegaard.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Midlertidige anvendelser - idé, eksekvering og god økonomi. Konferencen afholdes d. 21. januar 2015.

Det vindende design er et stykke offentligt kunst, som genererer elektricitet til 1.000 danske husholdninger. Hvis værket bygges skal det placeres på en industrigrund på Refshaleøen, hvor det vil bruge både eksisterende og praktiske clean energy teknologier. Hvis værket bygges, vil det være en ny turistattraktion, som sætter barren for social ansvarlighed og relevans i offentlig kunst højt.

Gennem hele oktober er der mulighed for at se både den vindende designidé og en lang række udvalgte designidéer, som alle foreslår måder hvorpå man kan integrere bæredygtig energiproduktionsinfrastruktur med det konstruerede miljø.

300 interdisciplinære teams fra 55 lande bidrog med designforslag til LAGI 2014 i København – alle med ønsket om en fremtid med bæredygtig energi, designet til at eksistere i harmoni med borgerne, naturen og vores urbane miljø.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Fremtidens betonbyggeri

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter