Kullegaard, Svendborg Architects og Schønherr har vundet konkurrencen om udviklingen af nærområdet ”Bifaldet” i den nye, 250.000 kvm store bydel Musicon i Roskilde. Opgaven er blevet til i tæt samarbejde med KSE Ejendomme. Byrum, bevægelse og solfor­hold mellem bygningerne har været nogle af fokuspunkterne.

Musicon bærer stadig præg af den betonindustri, der tidligere har fungeret i området. Der er dog allerede etableret en lang række midlertidige og blivende aktiviteter som danseteater, kunstnerværksteder og øvelokaler. Derudover er rockmuseet Ragnarok opført som et afgørende fundament for det kulturhistoriske liv, der skal være med til at udvikle området.

- Hele holdet er stolte over at være med til at udvikle området, som ligger på en rigtig spændende grund med mange muligheder. Musicons over­ordnede fokus på kunst, kultur og kreativitet skaber en spændende kontekst, der giver os rum til at tænke anderledes og mere dynamisk, udtaler partner og arkitekt i Kullegaard, Kasper Kullegaard.

NB! Udvikling for milliarder mellem København og Køge (Vestegnen). Konferencen afholdes d. 20. juni 2017.

Konkurrencen omfatter 5 punkthusbygninger i varierende højder på 3 til 6 etager, hvor solforhold har været centralt for bygningernes placering, udformning og højder. Det er med til at sikre, at boligerne og byrummene får så optimale forhold som muligt. Derudover er der også lagt vægt på, at boligerne forholder sig til livet i området samtidig med, at det respekterer beboernes privatliv.

Materialevalget har været en afgørende faktor, da det skal skabe forankring til hele bydelen og ikke kun til det enkelte projekt. Fokus har derfor været at finde den arkitektoniske balance mellem det flygtige og det eksisterende, som en slags median mellem det nye og det gamle.

En markering af et fremsynet boligprojekt med forankring i kontekstens historie, som et nyt spændende kapitel i Musicon-området, centralt placeret i Roskilde – tæt på byen, infrastruktur og byens mange kulturelle tilbud.

Bygningerne udgøres primært af boliger, som henvender sig til et mangfoldigt og varieret publikum. Derudover er der i etape 2 af projektet planlagt flere åbne funktioner som butik og café samt et seniorbofællesskab med udadvendte aktiviteter og tilbud.

NB! Slagelse - byudvikling og investeringer 2017-2027. Konferencen afholdes d. 15. november 2016.

Samarbejdet udspringer af et strategisk partnerskab mellem Kullegaard og Svendborg Architects, hvor målet er at skabe værdi både på den korte og den lange bane. I de konkrete projekter kan virksomhederne allerede fra de indledende tanker og idéer komplimentere hinandens styrker og kompe­tencer, hvilket fastholdes igennem hele processen til den endelige udførelse.

Målet er, at partnerskabet på længere sigt bidrager til udviklingen af begge organisationer, da viden og erfaringer deles på tværs til gavn internt såvel som eksternt.

I 1. etape opføres 4.000 kvm i 2017-19, mens der senere skal opføres yderligere 3.500 kvm i 2. etape.


Relaterede konferencer

Den nye Planlov KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked