Vurderingsstyrelsen sender de nye ejendomsvurderinger ud til boligejerne i 1. halvår 2019, men de møder kritik fra en kilde, der har arbejdet for Skatteministeriet.

Skatteministeriet har ifølge Henrik Bjørn Christensen, partner i Dansk Ejendomsforvaltning, der har rådgivet Skatteministeriet om det nye ejendomsvurderingssystem, alt for høje forventninger til træfsikkerheden i de nye ejendomsvurderinger. Det fortæller han til Børsen.

Han mener ikke, at vi i dag er tættere på korrekte ejendomsvurderinger, end vi var i 2013.

- Man kan ikke få en computer til at beregne, hvad en grund under et hus på en villavej i Gladsaxe eller Holstebro koster. Man har i Skatteministeriet alt for høje forventninger til, hvad systemet skal kunne, siger Henrik Bjørn Christensen til Børsen.

NB! Ny ejendomsvurderingslov og ejendomsbeskatning. Kurset afholdes d. 15. januar 2019.

Skatteminister Karsten Lauritzen er dog ikke enig i kritikken.

- Jeg vil gerne stå på mål for, at det nye system er langt bedre end det gamle, men når der er tale om en vurdering, vil der per definition være usikkerhed, siger skatteministeren til Børsen.

I forbindelse med de nye vurderinger indføres et såkaldt forsigtighedsprincip, der skal sikre, at den usikkerhed, der altid vil være ved en vurdering, kommer boligejereren til gode. Det betyder helt konkret, at det beløb, man som boligejer skal betale skat af, generelt sættes 20 procent lavere end den offentlige vurdering. Dermed bliver boligejerens skatteregning også mindre. Samtidig vil boligejere, der har betalt skat af en for høj vurdering siden 2011, automatisk få pengene tilbage.

Systemet skal ligeledes tage højde for alt fra boligens og grundens størrelse over tidspunkt for opførelse og eventuelle renoveringer til kælderareal og tagmateriale, og vurderingerne i det nye system tage afsæt i udviklingen på boligmarkedet i lokalområdet.


Relaterede konferencer

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne