Odense Kommune er i gang med at udarbejde en lokalplan og et kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt at opføre 144 boliger på Falck stationens grund på Rugårdsvej 18-20 på hjørnet af Rugårdsvej og Fjordsgade i den centrale del af Odense.

Byggeriet til 250 millioner kr skal udvikles af totalentreprenør og ejendomsudvikler KPC til pensionskassen PKA, der er bygherre på projektet. Bygningskomplekset er tegnet af Arkitema.

Bebyggelsen opføres i karréstruktur langs hhv. Fjordsgade og Rugårdsvej. I gården bag Karrestrukturen, opføres treetagers gårdhavehuse. Bebyggelsens højde varierer fra 3 til 6 etager, mod hjørnet af Rugårdsvej og Fjordsgade.

Ejendommen er i dag omfattet af Lokalplan for området Vestre Stationsvej-Fjordsgade-Rugårdsvej ”Vesterport”, men da det påtænkte projekt ikke kan opføres inden for rammerne af den gældende lokalplan, forudsættes det, at der udarbejdes en ny lokalplan.

Med lokalplanen ønsker Odense Kommune at give mulighed for at opføre op til 12.700 kvm bebyggelse til bolig- og serviceformål med tilhørende parkeringsarealer.

Der er derudoverudarbejdet forslag til et kommuneplantillæg, der ændrer bebyggelsens højde fra maksimalt 3,5 etager til 4-5 etager, hvor alt over 4 etager skal opføres som penthouse, dog med mulighed for at markere hjørnet mellem Rugårdsvej og Fjordsgade i 5 fulde etager samt penthouse.

Byggeriet går i gang i 2018, og forventes at stå klar til indflytning i 2020.





Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Logistik og industri - fart på nye muligheder