Korsør har talt om vandsikring siden oversvømmelserne i 2006. Meget sigende er seneste nyt om højvandssikring på kommunens hjemmeside skrevet i 2017. Men nu sker der noget: Der søges en rådgiver, der kan sætte turbo på udviklingen, til 1,9 milllioner kr.

Slagelse Kommune udbyder en totalrådgiverkontrakt om teknisk rådgivning og bistand til projektet ’Højvandssikring af Korsør bymidte’.

Korsør er udpeget som et af de steder med størst risiko for at blive oversvømmet.

I følge www.sn.dk, så fastslog COWI i 2016:

* at strækningen fra Halsskovbroen langs havnen, rundt Korsør Fæstning, forbi Korsør Fiskerihavn og Korsør Flådestation frem til Korsør Lystbådehavn skulle have diger/forhøjninger på op til 90 centimeter over eksisterende terræn, hvis byen skulle sikres mod op til 2 meter over daglig vande. Ved stormfloden i 2006 steg vandet til 1,77 meter. Allerede ved omkring 1,2 meter begynder vandet at løbe ind ved fiskerihavnen. I januar 2017 skete der dog ikke noget, selv om vandet steg til 1,23 meter.

Det forventes at sikringen af bymidten koster 20 milioner, hvor af de 7 millioner skal betales af bygningsejere, mens resten kommer fra Slagelse kommune og fra Realdania.

Korsør bymidte skal stå vandfri i 2022.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens