Det har blot taget 3 ½ måned at opføre en 650 kvm kontorbygning på en af Nordhavns bedste beliggenheder. 90 procent af arealet i bygningen, der er lavet af udtjente skibscontainere, er allerede udlejet. Containerkontoret er det første af sin slags med en lavenergicertificering, og konceptet kan i praksis anvendes til boligbyggeri.

Arkitektvirksomheden Arcgency står med Klaus Kastbjerg som bygherre bag containerkontoret på Nordhavnen. Selvom det fleksible kontorbyggeri er opført af gamle skibscontainere, lever det op til energikravene i Bygningsreglement 2015.

- Al isolering er udvendig. Containerne er blevet stablet op som dublo-klodser og skaber de indvendige rum, så hver container er en bærende bjælke, som du kan gå ind i og eksempelvis anvende som mødelokale, fortæller Simon Vinzent fra Arcgency.

NB! Det Nye Bygningsreglement BR15. Seminaret afholdes d. 23. februar 2015.

- Uden om det hele har vi så konstrueret en overfrakke, der er højisoleret og sat op ligesom et klikgulv, der monteres hele vejen rundt. Det betyder, at når vi en dag skal flytte fra huset, skal vi bare ødelægge et panel for at tage hele facaden af, som så kan genbruges, der hvor vi flytter huset hen, uddyber han.

Ved at sætte solceller på taget vil bygningen kunne leve op til Bygningsreglement 2020, og konceptet kan i praksis anvendes til boligbyggeri. Der er dog juridiske barrierer, som lige nu forhindrer etablering af midlertidige boliger. I henhold til Boligreguleringsloven er det ikke er tilladt at nedlægge en bolig uden særlig tilladelse, og i Københavns Kommune vil det blive mødt med et krav om, at der opføres erstatningsboliger. Reglerne gælder også for midlertidige boliger.

NB! Byggeri af ungdomsboliger for 37 milliarder. Konferencen afholdes d. 28. januar 2015.

- Vi har haft fat i alle partier lige fra Liberal Alliance til Enhedslisten, som alle er positivt indstillede overfor idéen om at opføre midlertidige boliger, men der er ikke nogen, der tager initiativ til at få den gældende lovgivning ændret, siger Simon Vinzent.

- Vi kan stort set alle de paragraffer, der står i vejen for at gøre det. Rent byggeteknisk vil vi kunne gøre det i morgen. Vi har tidligere lavet et parcelhus af genbrugte containere sammen med Teknologisk Institut, der nu står i Horsens som et forsøgshus for VIA College. I forhold til det, som vi tidligere har lavet, vil containerne i et boligbyggeri blive opstillet i en anden konfiguration, men konceptet vil være det samme, siger han.

NB! Midlertidige anvendelser - idé, eksekvering og god økonomi. Konferencen afholdes d. 21. januar 2015.

Ingen af parterne bag byggeriet ønsker at oplyse, hvad det har kostet at bygge de 650 kvm, men kontorhuset på Nordhavn forventes at blive stående i 20 år, og investeringen i byggeriet vil ifølge Simon Vinzent være tjent ind længe inden, huset flyttes. De fleste kvm i bygningen er da også allerede udlejet. Arcgency flyttede selv ind i bygningen den 1. december 2014, og de 2 nederste etager er udlejet. Tilbage er der 80 kvm på 3. etage ved siden af Arcgency.

Arkitektvirksomheden fortsætter samarbejdet med Klaus Kastbjerg og har flere projekter i støbeskeen, men endnu ikke noget konkret. Forhåbningen er dog, at konceptet vil vinde stor udbredelse.

NB! Udvikling af Nordhavns 1. del for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 29. januar 2015.

- Ja, det håber vi bestemt, og det næste hus kan vi byggeteknisk opføre endnu bedre. Det er en del af det koncept, som vi har sat i gang med Klaus, at vi alle sammen løbende bliver klogere. I stedet for at vi bygger et nyt hus hver gang, så bygger vi en forbedret version af det samme. På den måde bliver produktet bedre gang for gang, selvom vi laver et unikt hus hver gang, slutter Simon Vinzent.


Relaterede konferencer

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ungdomsboliger på et modent marked

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS