Der er afsat 4,9 milliarder kr. til byggeriet af det 170.000 kvm store Nyt Aalborg Universitetshospital i Aalborg Øst i 2018-priser. Opsvinget inden for byggebranchen truer dog økonomien.

Ifølge Nordjyske peger en ny rapport på en række faresignaler, der kan få økonmien under det nye supersygehus i Aalborg Øst til at skride.

- Det er gode tider for byggebranchen, og det er årsag til, at priserne stiger betragteligt, siger projektdirektør fra Region Nordjylland, Niels Uhrenfeldt, til avisen.

NB! Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 19. april 2018.

Der var eksempelvis regnet med en udgift på på 400 millioner kr. til afsnittet til børn og unge, men ifølge Nordjyske lå tilbuddene omkring 70 millioner kr. over det forventede.

Der er dog mulighed for at justere på projektet og trække på reserver, idet der fra starten har været et katalog over ting, der eventuelt kunne tages ud. Eksempelvis kan en helikopterplatform droppes, men Niels Uhrenfeldt forventer ikke, at det bliver nødvendigt.

Første spadestik til sygehusbyggeriet blev taget i oktober 2013, og byggeriet forventes at stå færdigt i 2020. I juni 2012 blev konsortium Indigos projekt udpeget som vinderprojekt.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Fremtidens betonbyggeri

Ungdomsboliger på et modent marked

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND