Gefion Group har netop offentliggjort årsregnskabet for 2020, som ender med et underskud på 29 millioner kr. før skat. Resultat er negativt påvirket af 2 totalentreprenørers konkurser og Covid-19. De tidligere udmeldte forventninger om et bruttoresultat på 400 millioner kr. i 2021-2022 fastholdes.

Gefion Groups regnskab for 2020 er endt med et negativt resultat på 29 millioner kr. før skat. Resultatet er blevet påvirket negativt af flere udefrakommende faktorer.

Dels tog selskabet i begyndelsen af Ccoronapandemien primo 2020 en kommerciel beslutning om at reducere risiko og frasolgte i konsekvens heraf blandt andet investeringsejendomme på Amager Strandvej til priser, som lå under forventningerne og niveauerne forud for coronaens ankomst til Danmark.

Generationsskifte af ejendom. Kurset afholdes den 7. september 2021.

Herudover gik en totalentreprenør konkurs på én af Gefions byggepladser, og et par måneder senere fulgte en ny konkurs for en anden totalentreprenør. Begge sager er blevet bygget færdige i fagentrepriser styret af Gefions egen byggeafdeling.

Endvidere har forsinkelser på dels Telegrafkollegiet og St. Kongensgade medført, at disse projekter ikke som forventet blev solgt i 2020. Telegrafkollegiet er efterfølgende solgt i foråret 2021 mens St. Kongensgade forventes solgt i løbet af efteråret 2021.

Lagerbeskatning af fast ejendom. Kurset afholdes den 30. september 2021.

- Vi er ærgerlige over at være stødt ind i 2 entreprenørers konkurser og de udfordringer COVID-19 har medført, men omvendt har Gefion Groups organisation taklet udfordringerne helt fantastisk og nu ser vi frem mod nogle ganske gode regnskabsår, siger Thomas Færch, administrerende direktør i Gefion Group.

Allerede i foråret 2021 kunne Gefion Group glæde sig over 2 store ejendomshandler. Det først salg var Telegrafkollegiet i Ballerup med 262 studieboliger. Dette salg blev stærkt efterfulgt af en aftale om salget af hele Engvejprojektet, som omfatter 653 private og almene ungdoms- og studieboliger, supermarked, fitness, café og privat børnehave.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye 2021-regler, løsninger og tilskud. Konferencen afholdes den 3. november 2021.

- 1. halvår 2021 har været Gefion Groups bedste måneder. Med salget af Telegrafkollegiet til tyske investorer og aftale om salget af hele Engvejprojektet til svenske investorer ser forventningerne til regnskabet for 2021 og 2022 meget positivt ud. Efter sommerferien er vi parate med at gå i salg med endnu en fuldudlejet boligejendom. Vi er derfor også glade for at være godt i gang med udviklingen af nye og spændende projekter, siger Thomas Færch.

 


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Den nye Planlov KURSUS