Med en planlovsparagraf i hånden vil politikerne i Glostrup Kommune stikke en kæp i hjulet på et projekt med 200 boliger i Albertslund.

Politikerne i Glostrup Kommune har besluttet at gøre indsigelse mod et lokalplanforslag, der skal bane vejen for et boligprojekt i Albertslund. Lokalplanforslaget skal muliggøre byggeriet af 200 nye boliger og et parkeringshus på den nuværende industrigrund på Smedeland 8A. Bebyggelsen kan opføres i 3-8 etager og giver desuden mulighed for et mindre omfang af kontorlokaler i stueetagen på bebyggelsen mod Malervangen.

Glostrup Kommune gør indsigelse mod lokalplanforslaget i henhold til planlovens § 29 b, der har opsættende virkning på vedtagelse planen. Det besluttede politikerne på et kommunalbestyrelsesmøde den 11. november 2020.

- Vi er selvfølgelig utroligt kede af situationen, og der er intet vi i udvalget (Vækst- og Byudviklingsudvalget, red.) hellere vil end at finde en løsning på dette i samarbejde med Albertslund Kommune, sagde formand for Vækst- og Byudviklingsudvalget, Piet Papageorge (V) på kommunalbestyrelsesmødet, inden han påpegede, at Glostrup Kommune ikke kan acceptere, at borgere i Glostrup Kommune med bopæl tæt på Albertslund skal udsættes for gener som følge af projektet i nabokommunen.

Fredede og bevaringsværdige bygninger - nye regler, løsninger og tilskud underlagt BR18. Konferencen afholdes den 25. marts 2021.

- Det er blandt andet skyggegener, der er et kæmpe "issue". Det kan simpelthen ikke passe, at man får at vide, at man vil give lov til at bygge i op til 8 etager lige over for et villakvarter. Det kan heller ikke passe, at man - fordi man i Albertslund Kommune nægter at håndtere trafikken internt i kommunen - vil sende den direkte igennem Glostrup, sagde han videre.

Planlovens § 29 b giver mulighed for, at en kommunalbestyrelse kan fremsætte indsigelse mod en nabokommunes planforslag, hvis forslaget har væsentlig betydning for kommunens udvikling. Hvis Glostrup Kommune gør indsigelse, kan Albertslund Kommunes lokalplanforslag ikke vedtages, før der er opnået enighed om de nødvendige ændringer. Hvis kommunerne ikke kan opnå enighed, kan sagen ende på  erhvervsministerens bord.

Grunden på Smedeland 8 blev i foråret 2020 købt i et joint venture mellem AG Gruppen og den nordiske ejendomsfond Alma Property Partners med en forventning om igangsætning af byggeriet af de nye boliger i begyndelsen af 2021. Lejlighederne bliver efter planen fra 45-100 kvm i 4 til 9 etager, samt rækkehuse og lejligheder i 2 etager mod vest.


Relaterede konferencer

Stormflodssikring af by- og landområder

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i Jylland

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Ny udbudslov KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND