En helt ny bydel på 30.000 kvm direkte ud til Kolding Å udbydes til salg. Forslagene til udformningen af den nye bydel bliver blandt andet vurderet på at få åen som et centralt omdrejningspunkt, skabe nye forbindelser gennem byen samt ikke mindst at få bygget nye boliger.,

Den nye grund vil ifølge Kolding Kommune skabe afgørende forbindelse mellem Koldinghus, åen og havnen, og gøre det endnu mere attraktivt at bo og opholde sig i bymidten.

"Kolding Å løber midt i gennem området og udgør en naturlig herlighedsværdi. Den nye bydel skal have gode forbindelser med tydeligt definerede knudepunkter, hvor den nye bydel møder den eksisterende by. Der skal skabes af levende byrum, der skal give kvalitet for både beboere og andre, der kommer gennem området", skriver kommunen.

"Arealerne Riberdyb og Holmsminde ligger som en kile mellem jernbanen og Kolding Å, i tæt tilknytning til Koldings historiske bymidte, handelscentrum, erhvervshavn og uddannelsesinstitutioner", oplyses det.

Byrådet ønsker, at der bliver bygget boliger. Det skyldes den centrale beliggenhed og et ønske om at tilføre bymidten byliv året rundt, samt den høje efterspørgsel efter centralt beliggende lejligheder.

NB! Vejle: De store projekter, byggeri for 30 milliarder. Konferencen afholdes d. 26. marts 2020.

"Den nye bydel skal være et godt sted at bo for flere generationer med de åbenlyse kvaliteter langs åen og adgangen til bymidtens liv og atmosfære", skriver Kolding Kommune.

De foreløbige analyser peger på, at der kan bygges boliger i størrelsesordenen 45.000 kvm, hertil kommer parkering. Det er planen at etablere 582 offentligt tilgængelige parkeringsplader i et parkeringshus, som erstatning for de pladser der er i dag. Desuden etableres et antal parkeringspladser til den nye bebyggelse.

Fællesskab
Bevica Fonden, Elsass Fonden, Lejerbo og Realdania er gået sammen om at udvikle en ny type inkluderende boligbebyggelse, der rummer familieboliger, seniorboliger og studieboliger for unge med og uden bevægelseshandicap, som målgruppen kan betale. Fællesskab er nøglen til inklusion, og visionen er at skabe stærke nye fællesskaber på flere niveauer, i både de nære fællesskaber i de enkelte boligenheder, det store fællesskab for hele bebyggelsen samt fællesskabet i hele det nye kvarter ved Kolding Å, oplyses det.

Udbuddet er bygget anderledes op end et standard grundsalg. Det betyder i praksis, at arealerne sælges med vilkår om, at køberen i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, skal udarbejde en helhedsplan for området og efterfølgende har pligt til at realisere planen.


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Fremtidens betonbyggeri

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS