Da 1. etape af et nyt boligområde i Eltang er udsolgt, gør Kolding Kommune nu klar til næste etape, hvor grundene sættes til salg i 2022.

Sidste år kunne Kolding Kommune melde alt udsolgt i 1. etape af et nyt boligområde i Eltang. Nu har Plan-, Bolig- og Miljøudvalget vedtaget en ny lokalplan for 2. etape af udstykningen, og går alt efter planen, bliver området byggemodnet i løbet af foråret 2022. Forventningen er dermed, at nye byggegrunde kan være klar på salgshylderne sidst i 2022.

Kolding: Store projekter. Konferencen afholdes den 23. september 2021.

- Eltang ligger naturskønt, tæt på fjorden og på Kolding by og har både en børnehave og en skole. Det er alt sammen elementer vi ved, der tæller positivt for nybyggere og det er ikke underligt, at det er et populært område. Derfor er jeg også glad for, at vi snart igen kan tilbyde byggegrunde i Eltang, siger formand for Plan-, Bolig- og Miljøudvalget Birgitte Kragh.

Lokalplanen omfatter 120.000 kvm og er det sidste skridt i realiseringen af en helhedsplan, der blev vedtaget for området i 2014. Helhedsplanen ”Eltang i udvikling - et nyt byområde ved Eltang” blev udarbejdet på baggrund af en større proces i samarbejde med beboerne i den gamle del af Eltang, potentielle tilflyttere og eksperter i byudvikling.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 17. november 2021.

Den nye udstykning grænser op til 1. etape af boligområdet og den nye folkeskov mod nord og til Nr. Bjertvej og grønne arealer mod syd. Lokalplanen lægger op til omkring 27 énfamiliehuse og tillader byggerier i én etage med mulighed for at udnytte tagetagen med en samlet bygningshøjde på maksimalt 8,5 meter. Alternativt kan en mindre del af området bebygges med rækkehuse.

Lokalplanområdet disponeres med vejadgang fra Eltangvej via Elmehøjen og udlægger plads til stiforbindelser igennem området til Nr. Bjertvej samt en støjvold placeret øst i området mod Nr. Bjertvej, som vil være en integreret del af landskabet. Lokalplanen udlægger desuden områder til regnvandsbassiner i planområdets naturlige lavninger.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter