Køge Kommune har større byggeaktivitet målt i kr. per indbygger end Københavns Kommune. Kommunen ligger på en klar 1. plads i Region Sjælland og en 4. plads på landsplan i Byggefaktas årlige opgørelse over kommunernes bygge- og anlægsinvesteringer.

Ifølge Byggefakta bygger Køge Kommune for dobbelt så meget som resten af landet og 25 procent mere end Københavns Kommune målt per indbygger. Frem til 2018 er Køge Kommune den kommune i Region Sjælland, hvor man budgetterer med den højeste byggeaktivitet per indbygger.

Køge ligger 50 procent over den næstbedste kommune i Region Sjælland, som er Solrød. Det er konklusionen i Byggefaktas rapport ”Kommunernes investeringer 2015-2018”.

- Tallene taler sit tydelige sprog. De vidner om den rivende udvikling, Køge Kommune står midt i lige nu. Køge-området vil få en helt anden karakter og rolle i takt med, at de store udviklingsprojekter tager form frem mod 2020, udtaler borgmester Flemming Christensen.

NB! Udvikling og investeringer i Ringsted for 12 milliarder. Konferencen afholdes d. 2. september 2015.

I de kommende år skal der blandt andet bygges et nyt Universitetshospital i Køge, en ny station Køge Nord, som følge af højhastighedsbanen mellem Ringsted og København med stop i Køge, og en ny bydel ud mod Køge Bugt ved navn Køge Kyst. Alt sammen udviklingsprojekter for op imod 23 milliarder kr. En udvikling som vil være med til at skabe vækst og velfærd i hele nær området og op mod 10.000 nye arbejdspladser.

- Investorernes interesse for Køge er stor, og der er ikke bare tale om et øjebliksbillede, men om et solidt fremskridtsscenarie for et område i voldsom vækst. Dét er resultatet af fremsynethed, planlægning og hårdt arbejde, udtaler Mette Jorsø, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Køge Kommune.

Med de mange udviklingsprojekter placerer Køge Kommune sig i disse år som et regionalt kraftcenter på Sjælland. Dermed er Køge Kommunes vision om at markere sig som et innovativt og dynamisk vækstområde på Sjælland og i Øresundsregionen i allerhøjeste grad ved at blive omsat til virkelighed.

Der bygges i gennemsnit for 10.910 kr. per indbygger i Danmark. I Køge bygges der for 19.586 kr. per indbygger. Frem til 2018 budgetterer Køge Kommune med 37 byggeprojekter, som beløber sig til i alt 1,2 milliarder kr.


Relaterede konferencer

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Stormflodssikring af by- og landområder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS