- Byggesocietetet ønsker med tildelingen af Det Gyldne Søm at anerkende Køge Kommunes mangeårige indsats med at trække aktivitet og investeringer til lokalområdet, siger Tony Christrup, landsformand i Byggesocietetet.

Køge Kommune har grebet de muligheder, som store statslige og regionale investeringer giver:
 
* Motorvejsudvidelse
* Ny jernbanestation
* Universitetshospital.

En moderne erhvervshavn, Køge Kyst-projektet og udvidelsen af Skandinavisk Transport Center er nogle af de store projekter, som Køge Kommune har startet i samarbejde med private partnere. Og flere projekter er allerede nu på tegnebrættet.  

- Vi er meget stolte over den her pris. Den er resultatet af en målrettet og langsigtet plan for at skabe udvikling og vækst i kommunen, hvor vi selv har sat gang i hjulene med mange byggerier lokalt, men vi har også haft held til at tiltrække flere store statslige og regionale byggeprojekter, siger Flemming Christensen, borgmester i Køge Kommune.

Tidligere på ugen var der også ros til Køge fra de lokale virksomheder, da Dansk Industri (DI) offentliggjorde deres årlige erhvervsklimaundersøgelse. Her var Køge bedst på Sjælland, når det handler om at tiltrække nye virksomheder og nye borgere.
 
Det skyldes blandt andet Køges gode beliggenhed tæt ved 3 centrale motorveje, men virksomhederne gav også point for gode rammevilkår, en stærk erhvervsservice og den lokale planlægning, der sikrer plads til både by- og erhvervsudvikling.
 


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Ungdomsboliger på et modent marked

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND