I København og på Frederiksberg er er udbuds-kvmpriserne på lejligheder steget med henholdsvis 13 og 15 procent på bare 1 år.

Lige nu er der mange købere til de få boliger, der er til salg i og omkring København. I de 2 hovedstadskommuner, København og Frederiksberg, er udbuds-kvm-priserne på lejlighederne steget med henholdsvis 13 og 15 procent på bare 1 år, mens antallet af udbudte ejerlejligheder i samme periode er faldet med 36 procent. Det skriver boligmediet Boliga.dk.

- Det er virkelig fart på markedet lige nu. Sidste gang, at jeg har oplevet noget lignende i mine 26 år i branchen, var i nullerene. Det er dog ikke det helt samme niveau som dengang, hvor der kunne møde 50 mennesker op på et åbent hus, siger Anne Crone fra Danbolig, der er indehaver af flere mæglerforretninger i København.

- Min vurdering er ikke, at vi befinder os ikke i en boligboble, men ligesom dengang, er der ubalance mellem udbuddet af boliger til salg og efterspørgslen, hvilket gør køberne mere desperate for at få en bolig, fordi der er så mange om buddet, uddyber hun.

For øjeblikket koster en ejerlejlighed i Københavns Kommune i gennemsnit 53.900 kr. per kvm, mens en tilsvarende i Frederiksberg står udbudt til 56.600 kr. per kvm. Det betyder at en gennemsnitlig lejlighed i hovedstaden på 80 kvm koster omkring 4,4 millioner kr.

CITY og VESTERBRO i Københavns store projekter. Konferencen afholdes den 21. april 2021.

Lige nu er der ifølge Boliga.dk blot 2.070 ejerlejligheder til salg i hele hovedstadsområdet, mens der den 1. marts 2020 var 3.252 lejligheder på markedet for køberne af vælge mellem.

For at sikre sig at få en af de få boliger, som kommer på markedet, bliver der tyet til nye strategier og taktikker hos nogle mæglere, der mest af alt minder om det vilde vesten. Det fortæller indehaver af LokalBolig Valby, Benjamin Hansen.

- Vi har blandt andet haft en sælger, der så sig nødsaget til at opsige sin formidlingsaftale med os, fordi hun ville købe en lejlighed, der var til salg hos en anden mægler. Den var betinget af eget salg - og hun håbede derfor, at hendes chancer for at få den var større, hvis de også stod for salget af hendes egen bolig, siger han til Boliga.dk.

- Det var selvfølgelig noget, den anden mægler havde fået hende til, men desværre solgte de den lejlighed, hun gerne ville have til nogle andre. Så nu ”hænger” hun på en mægler, hun i første omgang havde fravalgt. Det er det vilde vesten. Det koster mange penge at opsige en formidlingsaftale, siger han.

Se ejerlejligheder til salg i København her.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Den nye Planlov KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Ungdomsboliger på et modent marked

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS