Selskabet bag en række populære københavnske og norske kontorfællesskaber for især tech-startups, rejser 30,7 millioner kr. til at udbrede konceptet i flere byer.

Folkene bag det hypede kontorfællesskab "Matrikel1" på Højbro Plads i København vil udvide med flere kontorer i de større provinsbyer i Norden – med deres meget anderledes erhvervsejendoms-koncept, der gør at de minder mere om en tech- og hotelvirksomhed.

- Vi har vendt udlejning af erhvervsejendomme på hovedet, siger selskabets administrerende direktør Tine Thygesen.

The Creators Community har stor succes med at drive fleksible workspaces med korte lejekontrakter og fokus på fællesskaber. Nu har de via 5 ejendomsinvestorer rejst penge til at udvide konceptet til flere byer i Norden. – Én af dem er Ivar Koteng, der udover at være en af de største ejendomsinvestorer i Norge, også er bestyrelsesformand i fodboldklubben Rosenborg.

NB! Finansiering af ejendom. Kurset afholdes d. 6. juni 2019.

Selskabet udvider i april med 8.000 kvm og er derved oppe på 24.000 kvm spredt over københavnske Matrikel1, Founders House og Startup Village – og de norske Mesh og DIGS. Alle steder med fokus på techvirksomheder i vækst, og hvor flere venturefonde også har valgt at have deres hovedkontorer.

Pengene kommer i kølvandet på, at Matrikel1 for nyligt fordoblede deres areal på Højbro Plads i København, og er ifølge Group CEO Tine Thygesen et symptom på et nybrud i måden at drive erhvervsejendomme på lejernes præmisser.

- Traditionelt drives erhvervsejendomme med flerårige kontrakter, og kører ofte på udlejerens præmisser. Vi har fundet en model, der har lejerne i centrum, og det kan lade sig gøre, fordi vi er så digitaliserede som vi er, siger Tine Thygesen.

Hun ser mere The Creators Community som en tech- og hotelvirksomhed end et ejendomsselskab. Det, mener hun, er vigtigt for at leve op til nutidens forventninger til vores arbejdspladser.

-  Folk kræver mere af deres arbejdsplads. De vil have oplevelser, lære noget og udvide deres netværk i et lækkert miljø. Og de vil have muligheden for at kunne udvide deres kvadratmeter fra den ene dag til den anden uden at skulle flytte kontor, eller opsige med kort varsel, siger Tine Thygesen.

Investorer
Koteng - En af Norges største ejendomsinvestorer
Møller Eiendom - Møller-familiens ejendomssatsning.
Odfjell - Familieejet investeringsselskab med penge fra shipping. Satser stort på tech.
Daimyo - Store på fjernvarme og ejendom. Satser stort på tech.
Vestaksen - Ejendomsudvikler
Tharald Nustad, Ivar Arnesen, Petter Fornæss, Øystein Skiri - tech investorer


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Ungdomsboliger på et modent marked

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Boligudvikling i Jylland

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens