Københavns Lufthavn er allerede i gang med at udvide Finger C, der benyttes til de lange ruter og non-Schengen trafik, for 250 millioner kr. Nu investerer lufthavnen yderligere 130 millioner kr. i at opgradere og bygge 700 ekstra kvm i Terminal 2 og etablere 2 ekstra spor i Security. De 2 projekter skal stå klar til i sommeren 2015.

Passagerne i Københavns Lufthavn skal have mere plads i Terminal 2 og ved Security tjekket. Derfor er håndværkerne netop gået i gang med at opsætte de første byggevægge og gøre klar til de 2 nye byggeprojekter.

Samtidig er arbejdet med at udvide Finger C, der håndterer de store, interkontinentale fly, godt i gang. Det projekt til 250 millioner kr. er klar med nye lounges og 3 brobetjente gates inden udgangen af 2015.

- De tre byggeprojekter flugter med lufthavnens ”Expanding CPH” strategi om at udbygge i faser, så vi i løbet af de næste 2-3 årtier vil kunne håndtere 40 millioner passagerer årligt, siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Med en passagervækst i år på foreløbig 7,1 procent tyder alt på at passagertallet for første gang runder 25 millioner ved årets udgang.

- Den succes skal vi have plads til, inden vi når den travle sommer næste år. Derfor investerer vi nu 130 millioner kr. i at udvide Terminal 2 og det centrale security tjek, siger Thomas Woldbye.

NB!  Milliardinvesteringer i parkering 2014-2025. Konferencen afholdes d. 25. februar 2015.

Med sammenlægningen af indenrigs- og udenrigstrafikken næste år bliver der brug for lidt mere plads i det centrale Security tjek. De nuværende 16 spor bliver i første omgang udvidet med 2 ekstra. Det vil øge kapaciteten med mere end 10 procent.

- De to nye spor står klar til april 2015 i god tid før den travle sommertrafik. Dertil kommer, at lufthavnen er i gang med at ansætte ekstra security personale. Så vi er klar til mere vækst og endnu en travl sommer i 2015, siger Thomas Woldbye.

Samtidig er planlægningen af endnu en udbygning i Security med mere plads til passagerne og yderligere 4 spor indledt. Også i den vestlige del af Terminal 2 vil byggevæggene rejse sig i løbet af december. I 2013 blev den østlige del af Terminal 2 ombygget og udvidet med 1.300 kvm og 12 ekstra check-in pulte. Nu er turen kommet til resten af terminalen.

- Vi vil skabe mere lys og luft og ikke mindst 700 kvm ekstra plads. Derudover kommer vi til at opgradere udbuddet af mad og drikke og øvrige servicetilbud til passagererne -  for eksempel vil vi installere en række ladestationer, så man kan få strøm på sine telefoner, tablets og lap tops, fortæller Thomas Woldbye.

Stueetagen i terminalen, hvor passagererne primært opholder sig, skal være klar til sommerens travle trafik, mens kontorerne på 1 og 2. sal først er klar i løbet af efteråret.


Relaterede konferencer

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND