Københavns Kommune har undersøgt 120 bygninger, som var under mistanke for at indeholde MgO-plader, der har vist sig at suge fugt. Resultatet er, at 14 bygninger skal have skiftet plader.

I starten af maj 2017 går Københavns Kommune i gang med at udskifte MgO-plader på 14 skoler, børneinstitutioner og andre kommunale bygninger for sammenlagt 147 millioner kr. Det skriver Finans.

NB! Cirkulær økonomi i byggeriet: Nedrivning, renovering og nybyg. Konferencen afholdes d. 1. juni 2017.

- Ejendommene er alle bygget inden for de sidste 10 år, og det er blandet, hvad for nogle bygninger der er tale om. Mange af dem er skoler og børneinstitutioner, siger Jens Karrebæk, projektleder i Københavns Ejendomme, til Finans.

I første omgang udskiftes pladerne på enudbygning på Kirkebjerg Skole, hvorefter de øvrige 13 byggerier, får udskiftet plader over en 3-årig periode.

NB! Rådgivers honorering og erstatningsansvar. KURSUS. Konferencen afholdes d. 1. november 2017.

Om få uger falder afgørelsen i den ørste voldgiftssag omkring MgO-plader lander, og her er spørgsmålet, om det er rådgiveren eller entreprenøren - og måske i sidste ende bygherren, der skal betale regningen for at få pladerne udskiftet.

Selvom de fugtsugende plader har endnu ikke medført skimmelsvamp eller lignende på de kommunale bygninger, har Københavns Ejendomme dog ikke ønsket af afvente den afgørelse, da man ikke har villet risikere end forværring af eventuelle skader på bygningerne.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Boligudvikling i Jylland