Skoler, børnehaver og idrætsanlæg. 2 byggeteams ledet af entreprenørvirksomhederne Enemærke & Petersen og Jakon vinder Københavns Kommunes udbud om strategiske partnerskaber og skal bygge for flere milliarder de kommende 4 år.

I august 2016 indsendte 10 prækvalificerede byggeteams tilbud på kommunens udbud for strategiske partnerskaber, som samlet estimeres til en værdi på op til 2,9 milliarder kr. over 4 år. Nu har et enigt evalueringsudvalg udpeget de 2 byggeteams, som vinder de store byggekontrakter. 

NB! Nye skoler i København for 5 milliarder. Konferencen afholdes d. 8. december 2016.

- I København skal vi blandt andet bygge nye skoler, børnehaver og idrætsanlæg frem mod 2027, hvor byen vokser med 100.000 nye borgere. Vi skal også vedligeholde vores institutioner, så vi kan tilbyde ordentlige forhold til københavnerne. Derfor skal vi have bedre løsninger i vores byggeprojekter, så vi får mere byggeri for pengene. Det kan vinderne på bedste vis bidrage til, siger overborgmester Frank Jensen.

Det ene udbud er børne- og ungeområdet. Det handler om udvidelse, ombygning og renovering af eksisterende skoler, fritidshjem og daginstitutioner samt nybygning af daginstitutioner. Denne opgave vinder byggeteamet Enemærke & Petersen med underleverandørerne arkitektfirmaet Nøhr & Sigsgaard, Kant Arkitekter, Dominia, Norconsult og GHB Landskabsarkitekter. Samlet estimeres opgaven at have en værdi på op mod 2,3 milliarder kr. over 4 år.

Det andet udbud vedrører kommunens øvrige forvaltninger og omfatter nybygning, udvidelse, ombygning og renovering af idrætsanlæg, kulturinstitutioner, botilbud mv. Denne opgave vinder byggeteamet Jakon med underleverandørerne EKJ, Rørbæk og Møller Arkitekter,  Leth & Gori og Schul landskabsarkitekter. Opgaven estimeres at have en værdi på op mod 600 millioner kr. over 4 år.

NB! Udbud + tilbud - de nye regler. Seminaret afholdes d. 23. november 2016.

- Vi har modtaget 10 rigtig gode tilbud og har nu fundet de 2 vinderteams. Det bliver en helt ny måde at samarbejde på omkring det offentlige byggeri. Vi har store forventninger til, at vi med det nye samarbejde kan gøre Københavns byggerier billigere, bedre og mere rettidige, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang sammen med vores nye strategiske partnere, siger byggechef i Byggeri København, Rasmus Brandt Lassen.

Samarbejdsaftalerne underskrives af byggechef Rasmus Brandt Lassen og de 2 byggeteams hos Byggeri København den 29. november 2016.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Aalborgs massive udviklingsprojekter