Overborgmester Frank Jensen er klar til at afsætte 552 millioner kr. til nye, almene boliger i byens udviklingsområder over de kommende 3 år.

Frank Jensen vil bruge 252 millioner kr. på at skaffe 1.100 nye, almene boliger i Københavns kommende udviklingsområder. Samtidig vil han bruge det maksimalt tilladte beløb på 300 millioner kr. på opkøb af dyre byggegrunde, så der kan bygges 2.000 nye almene boliger i det centrale København frem mod 2025. Det skriver Politiken.

- Vi kan indfri den vision for København, som jeg har fået bred politisk opbakning til, at det også i fremtiden skal være en by for alle med blandede boformer i alle kvarterer. Det gør, at vi lærer hinanden at kende, uanset om vi er direktører, skolelærere, buschauffører eller står i butik. Vi vil ikke have, at København udvikler sig som Paris eller London. Det er dejlige turistbyer, men de har gigantisk ulighed i forhold til, hvem der kan få bolig i byen. Sådan skal det ikke gå i København, siger Frank Jensen til avisen.

NB! Almene boliger for 40 milliarder i København - nyeste udvikling. Seminaret afholdes d. 22. april 2015.

Københavns Kommune har indgået en aftale med boligorganisationernes landsorganisation ’BL – Danmarks Almene Boliger’ og 9 københavnske omegnskommune, hvilket sikrer finansieringen af projektet. Parterne er enige om, at boligselskaberne frikøber en række såkaldte hjemfaldsklausuler, hvor kommunerne frasiger sig deres historiske rettighed til at købe konkrete ejendomme tilbage. Teknik- og miljøborgmester Morten Kabell bakker op om initiativet, mens den borgerlige fløj undrer sig over timingen.

- Samfundsøkonomisk er tidspunktet fuldstændig vanvittigt. Vi står i en begyndende vækst, og grundpriserne er ekstremt høje lige for tiden. Det samme gælder opførelsesudgifterne. Så vi får meget lidt for pengene ved at gøre det nu. Det er dårligt købmandskab, siger De Konservatives Jakob Næsager til Politiken.


Relaterede konferencer

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligudvikling i Jylland

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Boligudvikling i København frem til 2030

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Logistik og industri - fart på nye muligheder

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS