Københavns Kommune skal annullere en kontrakt til 10 millioner med byggefirmaet Ason, fordi det var MBG Entreprise der burde have vundet. Det afgør Klagenævnet for Udbud i en ny kendelse. 

Den 21. september 2018 iværksatte Byggeri København, Københavns Kommune, en begrænset licitation vedrørende Skolen på Strandboulevarden om en omfattende renovering af tag og facader.

Tildelingskriteriet var fastsat til ”laveste pris”.

Ved udløbet af fristen for afgivelse af tilbud havde MBG Entreprise, Ason, Combibyg, Jakon og Øens Murerfirma afgivet tilbud.

Den 31. oktober 2018 besluttede Københavns Kommune at indgå kontrakt med MBG Entreprise.

MEN.

Den 1. november 2018 tilbagekaldte kommunen tildelingsbeslutningen og tildelte i stedet kontrakten til Ason, og kommunen indgik den 15. november 2018 hovedentreprisekontrakt med virksomheden.

Klagenævnet for udbud skriver i deres kendelse at:

" Selvom at det efter forløbet af licitationen, herunder MBG Entreprise henvendelser til kommunen, var nærliggende for kommunen at antage, at tilbuddene kunne indeholde væsentligt forskellige poster under visse af optionerne, undlod kommunen at undersøge forholdet nærmere, men gennemførte tilbudsevalueringen på grundlag af de indkomne tilbud."

"Klagenævnet finder efter det anførte om priserne og delpriserne i de modtagne tilbud, at det må lægges til grund, at uklarheden i licitationsmaterialet har haft væsentlig betydning."

"Københavns Kommune har handlet i strid med ligebehandlingsprincippet og gennemsigtighedsprincippet ved at sammenligne MBG Entreprises tilbud inklusive pris på zinkbeklædning både ved udskiftningsalternativet af kviste og ved renoveringsalternativet af kviste med Asons tilbud, som kun indeholdt pris på zinkbeklædning ved udskiftningsalternativet."

Klagenævnet tager på denne baggrund MGBs påstand til følge og annullerer tildelingen til Ason. 

Hele kendelsen kan ses på:

https://klfu.naevneneshus.dk/media/documents/MBG_Entreprise_AS_mod_K%C3%B8benhavns_Kommune.pdf


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Boligudvikling i København frem til 2030

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS