Keops vil omdanne den tidligere kaserne til 7.000 kvm. erhvervslokaler og 85 boliger. Arkitema skal tegne ombygningen af projektet, der bliver kaldt Hillerød port og som bliver et nyt boligområde tæt på centrum og stationen.

- Det nye byggeri betyder, at vi nu får mere liv i en central del af byen med blandingen af bolig og erhverv. Det bliver et spændende og kvalitetsbetonet byggeri, der på en god måde kombinerer moderne og historiske bygninger i et nyt og spændende byggeri," siger Nick Hækkerup (S), borgmester i Hillerød, og tilføjer, at han ser frem til, at byen med projektet også får en ny kunstnerisk udsmykket plads foran den gamle kaserne.
Keops kalder projektet Hillerød Port med henvisning til, at området markerer indgangen til Hillerød Centrum og med ønsket om at bringe de smukke, historiske bygninger op på nutidig standard på en nænsom måde. Byggeriet omfatter både erhverv og boliger, og ventes gennemført i løbet af 3 år.
Kasernebygningerne er tegnet af arkitekt L.P.Fenger, som også står bag Øksnehallen og Østre Elektricitetsværk i København. Det er projektets vision at gennemføre en gennemgribende renovering af bygningerne, som med respekt for værdierne i de oprindelige bygninger forbindes til vor tid med tilføjelse af nye glaskarnapper. På den måde skabes godt 7.000 kvadratmeter erhvervslokaler.
Syd for de eksisterende kassernebygninger etablerer Keops ca. 85 nye boliger i et grønt område, der som en kile skærer sig gennem Hillerød by. - Vi er glade for den tillid, som Hillerød Kommune viser Keops ved at sige ja til vores projekt for så vital en del af byen, siger direktør Niels K. Thygesen, Keops Development og fortsætter:
- Vi glæder os til at tilføre fornyelse med et nyt og centralt erhvervs- og boligområde i en by som allerede skiller sig positivt ud, når man tænker på dynamik og erhvervsudvikling. Vi kunne ikke ønske os noget bedre sted for Keops Developments første større erhvervs-projekt i Nordsjælland."

Fakta
Blandt Keops' seneste projekter er nye domiciler til Sparekassen Sjælland på Holbæk Havn og til Danske Bank Erhvervscenter og Glostrup Kommune. I øjeblikke udvikler Keops også boliger på Holmen i København, i Holbæk og i det sydlige Spanien.
Keops A/S er moderselskab for datterselskaberne Keops InvestorPartner A/S, Keops Development A/S og Keops EjendomsHolding. Virksomheden blev grundlagt i 1989 og beskæftiger ca. 165 ansatte. Koncernen omsatte sidste år for ca. 1 mia. kr. og administrerede ejendomsselskaber med en samlet værdi over 7 mia. kr.

Yderligere oplysninger: Borgmester Nick Hækkerup, Hillerød Kommune, tlf. 48202049 Direktør Niels K. Thygesen, Keops Development, tlf. 4582 7979


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Stormflodssikring af by- og landområder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS