1.600 boliger, udvikling af 310.000 kvm erhvervsarealer og en aftale med en stor hotelkæde, der bygger hotel og mødefaciliteter målrettet erhvervslivet, er første store skridt i den udvikling, der kommer til at gøre Køge Nord til et knudepunkt i Danmark.

De sidste underskrifter er nu sat på det, der bliver 1. etape af en enorm udvikling af området omkring Køge Nord Station. Hvad der i dag er en bar mark, vil i de næste år vokse sig til en helt ny bydel med 1.600 boliger, erhvervsdel og hoteldrift, tæt på Køge bymidte og lige op ad stationen.

I 1. etape af udviklingen investeres over 2 milliarder kr. i såvel køb af grunde som byggeri af erhverv, boligbyggeri og hotel.

Ved selve stationsområdet har Køge Kommune solgt en byggegrund udlagt til hoteldrift. Her er netop indgået en aftale med investor Niels Albertsen, der i samarbejde med en stor hotelkæde bygger hotel og mødefaciliteter målrettet særligt erhvervsfolk.

Ejendomsselskabet Casa Nord og NREP er på vej med 250 boliger tilsammen. Og endelig har Logicenters og Pareto Securities opkøbt erhvervsarealer i det nærtliggende Skandinavisk Transport Center. Disse aftaler er tilsammen med til at sikre første fase i en stærk udvikling af hele Køge Nord-området.

Logicenters, der er en del af NREP har købt 160.300 kvm erhvervsarealer nord for Egedesvej.

- Øresundsregionen er en enormt konkurrencepræget og voksende region. Vores tilstedeværelse i Køge er vigtig for at styrke Logicenters’ position som en ledende aktør på logistikmarkedet i Norden, siger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

NREP har ligeledes investeret i 13.400 kvm byggeret til udvikling af deres plushusene-koncept, der er et joint venture mellem NREP og Casa Group. Alle boliger bliver DGNB guld certificeret og konceptet er allerede på vej i 3 andre byer. Plushusene er bofællesskaber på tværs af generationer, og aktuelt planlægges der 145 boliger.

Albertslund - Milliardprojekter - 17.000 nye borgere. Konferencen afholdes den 12. november 2020.

- Køge fremstår mere og mere som den regionale vinder, som er på vej til at blive et regionalt centrum for den sydlige del af København. For os er det et meget strategisk område, og det helt rigtige sted at kigge på bolig. Med de gode muligheder for hurtigt at komme til København, bliver det attraktivt for en masse mennesker at kigge mod Køge. Her i Køge Nord har vi muligheden for at være med fra starten og præge området og den lokalplan, der nu skal sættes i gang, før selve boligbyggeriet kan begynde, siger investment director Olli Fischer.

Ejendomsselskabet Casa Nord har købt 7.800 kvm byggeret, og kommer til at bygge 80 boliger, hvoraf 40 boliger er mindre etplansrækkehuse, der alle bliver DGBN Guld-certificeret. Med investeringen i Køge Nord-området er det 3. gang inden for en kort årrække, at Casa Nord investerer i Køge Kommune.

- Vi ser stor efterspørgsel efter mindre 1-plansboliger, og kommer til at bygge med fokus på bæredygtighed og på at beboerne har mulighed for at komme hinanden ved, siger administrerende direktør i Casa Nord, Torben Røsler.

Niels Albertsen fra NA Ejendomme har netop fået aftalt de sidste detaljer med en stor hotelkæde, der specifikt ønsker at placere sig i Køge. Projektet tilfører Køge Nord et hotel, kontorfaciliteter og indkøbsmuligheder tæt på den nye togstation. Tusindvis af mennesker vil få deres daglige gang i området, og mange møder og hotelophold vil rykke fra det centrale København til Køge Nord. Hotellet kommer til at rumme 120 værelser samt 40 såkaldte service-apartments, der giver mulighed for længere lejemål end hotelværelser normalt. Derudover vil det være et hotel med fokus på gode mødefaciliteter til store som små møder.

- Køge Nord bliver et knudepunkt for jyder, fynboer og københavnere, og er dermed et oplagt mødested når erhvervsfolk fra hele landet skal samles. Det har vores samarbejdspartner set, og NA Ejendomme er blevet bedt om at finde et sted i Køge, som ville være det oplagte valg til et hotel hvor det primært er erhvervsfolk, der er målgruppen. I Køge Nord er vi tæt på motorvejen og offentlig transport, man slipper for trafikken ind i København, og infrastrukturen er helt optimal, siger Niels Albertsen, CEO, NA Ejendomme.

Derudover er Niels Albertsen i gang med de sidste detaljer, der skal sikre opførelsen af en dagligvarebutik tæt på Køge Nord Station med plads til kontorlejemål på øverste etager. NA Ejendomme er derfor pt. på udkig efter firmaer, der kunne være interesserede i denne placering.

Den nordiske investeringsbank Pareto Securities investerer også massivt i Skandinavisk Transport Center, og har senest købt yderligere 150.000 kvm byggegrund til udvikling af nye moderne logistikfaciliteter.

- Vi startede med at investere i Skandinavisk Transport Center i 2016, hvor vi købte de grunde, der i dag huser PostNord. Siden har vi købt flere grundstykker, senest i 3. udbygning af Skandinavisk Transport Center. I alt har vi erhvervet mere end 300.000 kvm i Skandinavisk Transport Center. Nærheden til København, placeringen ved motorvejskrydset, den nye højhastighedsbane og en kommende Femern-forbindelse giver nogle helt særlige muligheder, siger Frederik Kock, Head of Real Estate, Pareto Securities.

Næste fase af udviklingen i Køge Nord sker i 2021, hvor flere bolig- og erhvervsarealer sendes i udbud.


Relaterede konferencer

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den nye Planlov KURSUS

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND