Lokalplanen er sendt i høring, men politiker påpeger, at sagen har potentiale til at ryge en tur forbi Planklagenævnet.

Ifølge Silkeborg Kommune står Birch Ejendomme som bygherre med med Sweco Architects som projektudvikler og rådgiver bag et nyt boligområde i Resen, hvor der efter planen skal bygges 155 boliger.

Et flertal af politikerne i byrådet besluttede den 29. august 2023 at sende et lokalplanforslag for projektet i offentlig høring i 9 uger.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 22. maj 2024.

- Det er en sag, som jo har været frem og tilbage, og der har været en meget indgående snak om det. Og på den måde synes jeg egentligt, at der har været nogle rigtigt fine politiske processer omkring det. Alle får ikke det, de gerne vil have, og der er nogen, der får mere, end de gerne vil have og så fremdeles. Og det er jo selvfølgelig et spørgsmål om at finde en balance. Når vi sidder med konklusionerne på det lige nu, så tænker jeg, at vi får et fint, nyt boligområde, sagde formand for plan- og vejudvalget, Martin Jakobsen (K), på byrådsmødet.

Ud over at sende lokaplanforslaget i høring besluttede politikerne også, at vejadgangen til lokalplanområdet skal ske ved forlængelse af Gøteborgvej. Den del stemte løsgænger Lars Hedegaard og Venstres byrådsgruppe imod.

Servitutter og lokalplaner. Kurset afholdes den 7. marts 2024.

Desuden stemte Enhedslisten og Jan Beck-Nielsen (D) både imod forlængelsen af Gøteborgvej samt at sende lokalplanforslaget i offentlig høring med en udtalelse om, at de "ønsker tilstrækkelig kapacitet i dagtilbud og skoler, en anden vejadgang end den foreslåede samt afsæt i en løsning uden ekspropriation til fordel for en privat part og til ulempe for anden privat part, før en lokalplan for området sendes i høring".

Det er således især den valgte vejadgang, der har bragt sindene i kog blandt flere politikere. Vejen skal nemlig føres ind over en grund, der tilhører Lindegårdens Rideklub. Rideskolen har et areal på 180.000 kvm, og vejen vil inddrage 5.000 kvm. Birch Ejendomme har uden held forsøgt at indgå aftale med rideskolen om køb af jorden til vejadgangen. Dermed kan det ende med, at arealet skal eksproprieres.

Horsens: De store investeringer. Konferencen afholdes den 27. september 2023.

- Jeg har sammen med nogle gode venner og bekendte nørdet lidt i klagenævnsafgørelser på dette felt på det seneste. Nørderiet viste for eksempel i retning af en nylig sag fra Thisted, hvor en lokal landmand fik lov til at beholde sin jord, da en større virksomhed med kommunen i ryggen ville udvide sin virksomhed ind på landmandens jord. Landmanden vandt sagen, fordi der var alternativer for virksomhedens udvidelse, sagde Peter Sig Kristensen (EL) på byrådsmødet.

- Heldigvis har vi klagenævn og domstole, som måske kan komme rideskolen til hjælp, påpegede han.

Aalborg: De store projekter. Konferencen afholdes den 26. september 2024.

Ifølge Silkeborg Kommune vurderer Landbrugsstyrelsen, at der ikke er "udfordringer med opretholdelse af den nuværende bedrift. Et mindre landbrugsareal vil dog ændre forudsætningerne for en eventuel fremtidig udvidelse af bedriften".

Projektet omfatter 78 parcelhuse på grunde på mellem 400 og 1.200 kvm og 77 rækkehuse på grunde på mellem 150 og 500 kvm. Boligerne må opføres i 1 etage.


Relaterede konferencer

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Ny udbudslov KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Hvordan vi får mere liv i bykernerne