Knud Højgaards Fond har den 7. februar 2019 givet tilsagn om, i forlængelse af fusionen, som forventes behandlet på de ordinære generalforsamlinger i Højgaard Holding og Monberg & Thorsen den 5. april 2019, at yde det nye fusionerede selskab, MT Højgaard Holding, et lån på 400 millioner kr., som vil blive anvendt til gennemførelsen af en kapitalforhøjelse i MT Højgaard på i alt 400 millioner kr.

Knud Højgaards Fond vil med et lån på 400 millioner kr. sikre, at genopretningen af den operationelle drift i MT Højgaard kan gennemføres på et solidt fundament.

- Lånetilsagnet fra Knud Højgaards Fond har været afgørende vigtigt for at genetablere et sikkert kapitalgrundlag. Vi er nu tilbage på samme kapitalniveau som før den uventede voldgiftskendelse i MgO-vindpladesagen, og usikkerheden omkring vores kapitalsituation er dermed fjernet, siger administrerende koncerndirektør i MT Højgaard Anders Heine Jensen.

NB! Etagebyggeri i træ. Kurset afholdes d. 23. oktober 2019.

- Jeg glæder mig over, at vi nu kan se fremad og fokusere vores indsats på at servicere vores kunder, leverandører og samarbejdspartnere og levere kvalitet i vores projekter, tilføjer han.

De tidligere annoncerede ansvarlige låneaftaler mellem Knud Højgaards Fond og MT Højgaard på henholdsvis 250 millioner kr. og 400 millioner kr. vil som konsekvens af kapitalforhøjelsen blive reduceret, således at der fremadrettet alene eksisterer en trækningsret på ansvarlig lånekapital på i alt 250 millioner kr. til dækning af eventuelle forpligtelser som følge af voldgiftskendelsen i MgO-vindpladesagen fra september 2018.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Ny udbudslov KURSUS

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS