Administrationsselskabet KAB er vokset ud af deres nuværende hovedkontor og skal finde et nyt i København. I den forbindelse har det været nærliggende at overveje at finde et sted, der har plads til både KAB og Boligforeningen 3B. De 2 boligselskaber har tilsammen mere end 60.000 boliger i hovedstadsområdet.

KAB og 3B er i gang med at undersøge muligheden for et nyt, fælles hovedkontor. Realistisk set vil det eventuelle samboskab først kunne realiseres i 2019 eller 2020.

- Det første år med de 2 boligorganisationers strategiske partnerskab har kastet en masse gode ting af sig. 3B og KAB har hjulpet hinanden med for eksempel kundeservice og drift, og lige nu arbejder vi tæt sammen om en meget ambitiøs digitaliseringsstrategi. Tanken om at bo sammen med vores strategiske samarbejdspartner er derfor oplagt, siger Steffen Morild, formand for Boligforeningen 3B.

Den melding glæder Jens Elmelund, administrerende direktør i KAB.

- I KAB ser vi frem til den videre dialog om et fælles hovedkontor og til i det hele taget at udvikle vores samarbejde. De digitale redskaber giver mange muligheder for at samarbejde på distancen, men under samme tag kan vi på en helt anden måde inspirere hinanden og koordinere vores forskellige aktiviteter, siger han.

De 2 organisationer agerer begge i hovedstadsområdet, hvor boligmarkedet lige nu er under stærkt pres på grund af stigende grundpriser. Boligforeningen 3B udvikler, bygger og administrerer boligområder. Den almene boligforening har 12.000 lejeboliger i 80 forskellige afdelinger i Storkøbenhavn – og mange nye boliger på vej.

3B ejer selv sine ejendomme, som omfatter meget forskellige boligformer. Det gælder både højhuse, rækkehuse, seniorboliger, ungdomsboliger, plejeboliger, skæve boliger til hjemløse samt erhvervslejemål. 3B har en vision om at skabe levende og mangfoldige fællesskaber.

- Det ligger i 3B’s DNA at skabe gode og sunde boliger, der er til at betale. Til almindelige mennesker og til dem, der er mere sårbare. Og sammen med KAB er vi en stærk og handlekraftig spiller på det stærkt pressede storkøbenhavnske boligmarked, forklarer Steffen Morild.

KAB bygger, udlejer og administrerer almene og kommunale boliger. KAB leverer også en række andre ydelser inden for blandt andet energidrift og byggerådgivning. KAB er funderet i et aktivt beboerdemokrati, der hele tiden sikrer, at vi og kunderne vil samme vej. KAB ejes af beboerne i 42 boligorganisationer og -selskaber med over 55.000 lejemål i Hovedstadsregionen. Interessen for at deltage aktivt i den regionale by- og boligudvikling er en faktor, som binder de 2 organisationer sammen.

- Der er så meget potentiale for, at vi i fællesskab kan udvikle vores services til vores kunder. Ikke mindst til gavn for beboerne, men også fordi vi sammen kan give noget til byudviklingen i hovedstadsområdet, som vi ikke ville kunne på egen hånd, konstaterer Jens Elmelund.

De 2 organisationers bestyrelser ser samboskabet som en spændende mulighed, der nu skal undersøges nærmere, før den endelige beslutning om samboskabet kan tages. Et eventuelt fælles hovedkontor skal ligge i København, tæt på offentlig transport og så skal det leve op til kravene for en moderne arbejdsplads.


Relaterede konferencer

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Den nye Planlov KURSUS

Boligudvikling i Jylland

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.