Foruden 483 sommerhuse og 30.000 kvm centerbebyggelse med vandland, får det kommende Lalandia mulighed for at indpasse et 9.000 kvm stort hotel i landskabet.

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har besluttet at sende plangrundlaget (PDF) for et nyt Lalandia i Søndervig i høring.

Lokalplanen for det 690.000 kvm store areal giver mulighed for at etablere maksimalt 30.000 kvm centerbebyggelse i en højde af 20 meter, dog med meulighed for et 24 meter højt tårn til en vandrutsjebane. I tilknytning til badelandet må der bygges 483 sommerhuse inklusive de 43 feriehuse, der allerede er opført. Sommerhusene må opføres i 1 etage op til 4,5 meter og med et maksimalt etageareal på 130 kvm.

Endeligt giver lokalplanen mulighed for hotelbebyggelse i op til 15 meter og med et maksimalt etageareal på 9.000 kvm.

Teknik- og Miljøudvalget tilkendegav på mødet den 25. juni 2019 vigtigheden af, at hotelbebyggelsen tilpasses centerbebyggelsen og det omkringliggende landskab. Administrationen har derfor haft dialog med bygherre om hotelbebyggelsens udformning, hvilket er indarbejdet i henholdsvis bestemmelser og visualiseringer af bebyggelsen. 

NB! Esbjerg: De store projekter. Konferencen afholdes d. 20. november 2019.

- Vi har i Teknik- og Miljøudvalget haft et møde med Lalandia, hvor vi har drøftet udformningen af hotelbyggeriet, og hvor vi lagde vægt på, at det skal tilpasses centerbyggeriet. Det er de så ved at arbejde med, sagde John G. Christensen (S), formand for Teknik- og Miljøudvalget, da byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune sendte lokalplanen i høring den 10. oktober 2019.

Den 30.000 kvm store centerbebyggelse vil bestå af en stor Aquadome, legeland, padel-tennis, kreative værksteder, klatrevægge, high-jump, restauranter og caféer.

Salget af sommerhuse ved det kommende Lalandia i Søndervig blev skudt i gang i Pinsen 2019. Der blev sat 440 sommerhuse til salg, og inden for kort tid var 75 procent solgt. Det er JCN Bolig og Junge Byg, der står for byggeriet af feriehusene.

Udviklingen af Lalandia og de nye sommerhuse sker i tilknytning til den eksisterende Søndervig By, og det konkluderes i miljørapporten for planlægningen, at de positive konsekvenser af planernes realisering knytter sig til et øget potentiale for udvikling af helårskystturismen.

Økonomiudvalget besluttede på et møde den 25. juni 2019, at der skal udarbejdes en samlet fysisk plan for Søndervig. Planen skal blandt andet fastlægge, hvor der kan etableres parkeringsarealer. På nuværende tidspunkt arbejdes der med midlertidige parkeringsarealer, indtil en lokalplan har fastlagt, hvor parkeringsarealer på sigt placeres bedst.

Behovet for en samlet fysisk plan udsprang blandt andet af borgerhenvendelser om anvendelsesmuligheder for de ejendomme, som vil blive omkranset af den kommende omfartsvej. Derudover indeholder disse arealer umiddelbart potentialer, som kan medføre nye projekter, lyder det fra administrationen.

Byggeriet af Lalandia og de resterende 440 sommerhuse afventer fortsat, at alle godkendelser er endeligt på plads. Efter tidsplanen forventes dette, at være afklaret i starten af 2020. 


Relaterede konferencer

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Boligudvikling i Jylland

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Hvordan vi får mere liv i bykernerne