Direktør skyder nye millioner ind i selskabet, der har tjent godt på boligbyggerier, men som har tabt penge på udenlandske projekter med landbaserede fiskeopdrætsanlæg.

Ifølge Dagbladet Holstebro-Struer fik entreprenøren Gråkær i sidste års regnskab et minus på 30 millioner kr. Nettoomsætningen lød på 664 millioner kr. og egenkapitalen landede på 51 millioner kr.

- På godt jysk er det da træls, at vi ikke tjente penge på det arbejde, vi udførte sidste år, men det har vi dog gjort på langt de fleste byggesager. De sager, der har givet os tømmermænd, har vi taget konsekvensen af og er videre nu, siger administrerende direktør John Gråkjær følge avisen i en kommentar til regnskabet.

NB! Horsens: De store projekter. Konferencen afholdes d. 24. marts 2020.

Den 1. januar 2019 satte han sig selv tilbage i direktørstolen i virksomheden, og han har desuden skudt 25 millioner kr. ind i ny kapital ind i selskabet. 

Det er blandt en satsning på landbaseret fiskeopdræt, der har presset selskabet på indtjeningen. Gråkjær har projekteret landbaserede fiskeopdrætsanlæg i blandt andet Norge, Dubai og Sydafrika i projekter til 200-300 millioner kr., hvor den endelige finansiering mangler.

Til gengæld har selskabet tjent penge på boligbyggerier i danske storbyer. Seneste har Gråkjær i august 2019 afleveret 45 rækkehuse og etageboliger på tivoligrunden ved Damhussøen i Rødovre. Proximus er bygherre på projektet, og Nybolig Rødovre står for salget af boligerne, der alle er ejerboliger.


Relaterede konferencer

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Boligudvikling i København frem til 2030

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Servitutter og lokalplaner KURSUS