Jeudan fastholdt i 1. kvartal 2020 en omsætning på niveau med samme periode sidste år trods coronakrise.

Jeudans omsætning i 1. kvartal 2020 udgjorde 366 millioner kr., svarende til niveauet for samme periode sidste år, og resultat før kurs- og værdireguleringer (EBVAT) udgjorde i 1. kvartal 2020 172 millioner kr. mod 164 millioner kr. for samme periode sidste år, svarende til en vækst på 5 procent.

Et faldende renteniveau i 1. kvartal 2020 medfører en negativ kursregulering af de finansielle gældsforpligtelser på 198 millioner kr. mod en negativ regulering for samme periode sidste år på 447 millioner kr.

Resultat før skat blev herefter -26 millioner kr. mod -283 millioner kr. for samme periode sidste år.

- Vi aflægger i dag (torsdag den 14. maj 2020, red.) regnskab for de første 3 måneder med et tilfredsstillende resultat, der dog også bærer præg af COVID-19 situationen. De første 2 måneder af 2020 viste god udvikling med en stor kundeaktivitet. I slutningen af kvartalet satte COVID-19 ind med en relativ hård opbremsning i aktivitetsniveauet, udtaler administrerende direktør i Jeudan, Per Hallgren.

Jeudans vurdering er, at effekterne af spredningen af COVID-19 kan få negative konsekvenser for prissætningen på markedet for investeringsejendomme. Markedet for kontorejendomme vil kun være påvirket i noget mindre grad end andre ejendomssegmenter. Hotel- og detailsegmentet vurderes at blive mest udsat. Opmærksomheden er dog også rettet mod udlejning i boligsegmentet, der på visse punkter i forvejen er udfordret. En afmatning i salget af ejerlejligheder kan føre til konvertering fra salg til udlejning og dermed øge udbuddet af lejligheder, der skal udlejes.

Jeudan har i regnskabsperioden købt en boligejendom på Nørre Voldgade 42 samt 5 kontor- og detailejerlejligheder på Østerbrogade 125 og 135 for samlet 128 millioner kr., svarende til 20.000 kr. per kvm. Ejendommene overtages i løbet af første halvår 2020.


Relaterede konferencer

Fremtidens betonbyggeri

Højhusbyggeri: Krav, løsninger og projekter KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Boligudvikling i København frem til 2030

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND