Byggemarkedskæden jem & fix fejrer sit 25 års jubilæum med at skrue en tak op for sine vækstambitioner. Det sker ved at åbne 9 moderne lavprisbyggemarkeder i Danmark.

- Når vores jubilæumsår slutter, har vi 90 jem & fix-butikker i Danmark og 14 i Sverige. Vores ambition om at blive Skandinaviens største byggemarkedskæde er absolut indenfor rækkevidde, siger Svend Pedersen, der har været jem & fix's administrerende direktør siden 1. august 1988.

- 'Gør det selv' er en dansk kerneværdi, og når danskerne samtidig har hang til discount og lave priser, går turen i stigende grad til det nærmeste jem & fix, hvor de er sikre på et fornuftigt varesortiment til lavpriser. Netop gode priser er, hvad jem & fix i dag og også fremover vil være kendt for, konstaterer Svend Pedersen.

Frem til år 2016 er ambitionen, at jem & fix skal op på 125 butikker i Danmark, 2 milliarder i omsætning og tjene 6 procent på bunden, det vil sige 120 millioner kroner om året. Forkromede strategier med detaljerede, fastlåste handlingsplaner har imidlertid aldrig været vejen til at opbygge et stærkt jem & fix, slår Svend Pedersen fast.

- Vi er suveræne til at tage hurtige effektive beslutninger, så vi altid er de bedste i markedet. Samtidig har vi altid udviklet undervejs, afprøvet varer, koncepter og metoder. Så åbner vi en ny butik eller får en ny vare på hylderne, herefter følger vi tæt, om det er en succes, det vil sige, om beslutningen giver et mersalg. Hvis det er en succes, fortsætter vi med initiativet, hvis det ikke rigtig batter, er vi hurtige til at aflive det nye tiltag, siger Svend Pedersen.

Ib Schmidt Hansen har været jem & fix's bestyrelsesformand siden byggemarkedskædens spæde start, det vil sige i alle 25 år. Han mener, at jem & fix's succes grundlæggende bunder i en stor trofasthed overfor discountkonceptet:

- Vi satser på central indkøbsstyring, ingen fordyrende service, en effektiv udnyttelse af butiksarealet og kun få varenumre. Det bliver også kernen i vores fremtidige strategi, siger bestyrelsesformand Ib Schmidt Hansen.

Baggrundsinformation om jem & fix:

jem & fix er en del af Harald Nyborg koncernen, der ejes af Erling og Kurt Daell. I omegnen af 1.200 medarbejdere er i dag rygraden i jem & fix butikskæden, der alene i 2012 omsatte for 1,6 milliarder kr. I 2012 var lavprisbyggemarkedskæden oppe på hele 81 butikker på dansk grund og 14 i Sverige, og her i jubilæumsåret fortsætter vokseværket med endnu ni byggemarkeder i Danmark. Ligesom webshoppen jemogfix.dk snart er fuldt udbygget.

Det var tilbage i 1987, at Arne Løvbjerg, direktør hos Fakta og nuværende bestyrelsesformand i Sverige, og Ib Schmidt Hansen, direktør hos Harald Nyborg, blev enige om, at der da måtte være plads til en dansk kæde af discountbyggemarkeder. De to direktører fik endnu en investor med på idéen, tænkt så gjort, og i foråret 1988 for 25 år siden åbnede jem & fix med to nye lavprisbyggemarkeder.


Relaterede konferencer

Boligudvikling i Jylland

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Den nye Planlov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter