Københavns Kommune afsætter 450,9 mio. kr. til en ny 3-sporet skole til 840 elever på Artillerivej på Islands Brygge. Det fremgår af budgetaftalen for 2015.

København er en populær by at bo i - også for børnefamilier. Selvom der er igangsat skoleudvidelser og etablering af helt nye skoler mange steder i byen – samlet 22 skolespor siden 2010 – står byggeriet ikke mål med befolkningsudviklingen.

Et af de områder, hvor indbyggertallet er stærkt stigende i disse år, er på Islands Brygge. Over de seneste 10 år er indbyggertallet i bydelen fordoblet til 14.000.

NB! Byens Ejendom afholder konferencen: Byudvikling for 30 milliarder - nye udviklingsområder i Valby. Konferencen afholdes d. 30. september 2014.

I budgetaftalen for 2015 imødekommer Københavns Kommune udviklingen i området ved at afsætte 450,9 millioner kr. til at opføre en ny 3-sporet skole på Artillerivej 126 på Islands Brygge, samt 336 fritidspladser og med idrætsfaciliteter til skolens brug. Pengene afsættes over perioden 2015-2020.

- København skal være for alle. Vi investerer i en stærk folkeskole. Vi bygger boliger som almindelige lønmodtagere og studerende har råd til at bo i, siger overborgmester Frank Jensen.

Udover den kommende skole, afsætter kommunen 35,6 millioner kr. til finansiering af genhusning af Børne- og Ungdomsforvaltningens aktiviteter på Artillerivej.


Relaterede konferencer

Ny udbudslov KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Fremtidens betonbyggeri

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Ungdomsboliger på et modent marked

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning