Det koster typisk mellem 40 og 100 millioner kr. for en ung landmand at købe en gård, hvilket de færreste kan rejse. Derfor er flere private og professionelle investorer begyndt at sætte penge i dansk landbrug.

Ifølge DR.dk sætter stadig flere professionelle investorer penge i dansk landbrug. En af dem er Jakob Stausholm, der sammen med en samarbejdspartner har investereret cirka 10 millioner kr. i de 2 nordjyske brødre Sudergaard. Det er 20 procent af bedriftens værdi. De resterende 80 procent kommer fra et realkreditinstitut.

Jylland: Planlov og lokalplaner - nye ændringer og muligheder. Kurset afholdes den 28. oktober 2020.

- Jeg er ofte forbi gården i Gedsted. Minimum hver 14. dag. Den daglige drift blander jeg mig ikke i, men skal de for eksempel sætte en ny gyllebeholder op, kræver det investeringer i ejendommen. Så skal jeg ind over, siger Jakob Stausholm til DR.dk.

Planen er, at brødrene Sudergaard i løbet af 5 år skal tjene penge ind til at at købe gården selv. Jakob Stausholm forventer, at han sammen med sin medinvestor tjener 4-5 millioner kr. plus renter af de 20 procent, som er lagt forud.


Relaterede konferencer

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Boligudvikling i København frem til 2030

Finansiering af ejendom - markedssituation og tendens

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Ny udbudslov KURSUS

Sikre entreprenørkontrakter: Håndtering af ekstrakrav KURSUS

Erhvervsbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

De nye brandkrav, brandcertificering - planlægning og løsninger. KURSUS

Køge: det store byggeboom frem til 2032