Koncernregnskabet for 2021 viser et resultat efter skat på 4 millioner kr., mens moderselskabet får et overskud på 28,3 millioner kr.

Innovater overgik sine egne forventninger i 2021 og oplever et 2022 med flere udfordringer for branchen. Regnskabet for 2021 viser et resultat efter skat i moderselskabet på 28,3 millioner kr., 31,2 millioner kr. i 2020.

Koncernregnskabet viser et resultat efter skat på 4 millioner kr. i 2021 mod et resultat i 2020 på 17,4 millioner kr. i 2020. Koncernen kommer dog ud af 2021 med et minus på 2,7 millioner kr. før skat mod et overskud før skat på 22 millioner kr. i 2020.

- Det har på alle måde været et godt år for os. Vi har afleveret flotte projekter til vores investorer, og vi har solgt og igangsat flere markante projekter, hvor vores 20.000 kvm store retail park i Næstved samt byudviklingsprojektet i Tingbjerg, Brønshøj, står som nogle af de mest markante milepæle, udtaler hovedaktionær og direktør Morten Lykke.

- Koncerntallene viser indtjeningen på alle færdiggjorte og afleverede projekter, og der vil naturligvis være større udsving i dette tal, da vores projekter er store og tager lang tid at gennemføre, siger Morten Lykke.

Aarhus: De store projekter. Konferencen afholdes den 11. januar 2023.

- Det bedste eksempel for 2021 regnskabet er måske detailparken i Næstved, der her i foråret 2022 er overdraget til de mange lejere, og ejerskabet er i juni 2022 overdraget til den internationale investor Swiss Life Asset Managers Nordic. Arbejdet med projektet har taget adskillige år, faktisk startede vi i 2017 med udviklingen af projektet. Den største værdiskabelse fra Innovaters side er sket frem til ultimo 2020, hvor der var byggestart, men vores indtjening fra projektet vil først kunne ses i 2022 i Koncernregnskabet, mens der for Moderselskabet foretages løbende aconto-indtægtsførelse efter produktionskriteriet, siger han.

Selskabet forventer at levere positive tal også for 2022, dog på et lavere niveau. Morten Lykke betoner, at markedet er blevet udfordret af de kendte forhold omkring forsyningssikkerhed og materialepriser. Der opleves desuden stigende renter og inflation, og det har medført større krav fra de finansielle institutioner til branchen.

- Vi kan se dette vil berøre alle i branchen, så hos Innovater er vi glade for vores forretningsmodel med stram styring af risici, hvor vi lukker både entreprise, udlejning og/eller salg af inden, der opstartes et projekt, slutter Morten Lykke.

Regnskabstallene for moderselskabet udviser et resultat en balancesum på 314,3 millioner kr. og en egenkapital på 152,4 millioner kr.. Koncernregnskabet viser en balancesum på 785 millioner kr. og en egenkapital på 77,1 millioner kr. Det er selskabets 14. årsregnskab, og der har været positiv indtjening gennem alle årene.


Relaterede konferencer

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Køb og salg af ejendom - Due Diligence KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Servitutter og lokalplaner KURSUS

Aarhus under udvikling - fokus på de store projekter

Boligbyggeri i træ: cases og banebrydende projekter

Køge: det store byggeboom frem til 2032

Den ødelæggende fugt i byggeriet - forebyggelse og bekæmpelse

Boligudvikling i København frem til 2030