I morgen torsdag den 12. juni 2014 er der officiel indvielse af Vibeengskolen i Haslev, tegnet af Arkitema Architects. Skolen er den første nyopførte folkeskole, som efterlever folkeskolereformen, der træder i kraft efter skolernes sommerferie. Undervisningsminister Christine Antorini deltager i den officielle indvielse.

Arkitema Architects har tegnet Vibeengskolen i Haslev i Faxe Kommune, hvor man har forsøgt at nytænke rammerne for læring og samtidig skabe en bygning i Energiklasse 1 ved blandt andet at integrere solpaneler i tagfladerne. Skolens ledelse har ønsket et byggeri, der er skabt med fokus på de fysiske rammers indvirkning på børnenes læring.

- Vi har været bevidste om, at fysiske rammer påvirker os i alt, hvad vi gør, og vi handler og agerer bevidst og ubevidst i forhold til, hvor vi befinder os. Nu har vi fået en ny skole med rum, der er fristende og indbydende for både elever og lærere, og som først og fremmest har til formål at få børn til at lære selv og at få lærere og pædagoger til at styrke dem i denne proces, fortæller skoleleder Sigurd Brønnum og Vibeengskolens afdelingsleder Marianne Svane.

- Med Vibeengskolen gentænkes den danske folkeskole og genopstår som en inddragende folkeskole med øget fokus på børns forskellige kompetencer - en folkeskole for samtiden og for fremtiden. En arkitektur, der sikrer et varieret, inspirerende og aktiverende læringsmiljø - både inde og ude. Og samtidig en skole der integrerer læring og bæredygtighed, supplerer Dorthe Keis, partner og arkitekt hos Arkitema Architects.

NB! ByensEjendom afholder konferencen:  Byudvikling for 35 milliarder i Sydhavn. Konferencen afholdes den 20. august 2014

Vibeengskolen indskriver sig i en række af læringsreferencer tegnet af Arkitema Architects. Arkitekterne står bag projekter som Københavns Universitet Amager, hvor første etape på 37.000 kvm blev indviet i 2013, mens anden etape på 48.000 kvm er under opførelse, samt det igangværende byggeri af den 39.500 kvm store uddannelsesinstitution VIA University College Aarhus. Arkitema Architects har ligeledes tegnet Nordstjerneskolen i Frederikshavn samt Hellerup skole. Første spadestik til Vibeengskolen blev taget i 2012.


Relaterede konferencer

Bygningsreglement om etageboligbyggeri KURSUS

Hvordan vi får mere liv i bykernerne

Træ - det hotte byggemateriale: JYLLAND

Aalborgs massive udviklingsprojekter

Stormflodssikring af by- og landområder

Certificeringsordninger - udbredelse og betydning

Logistik og industri - fart på nye muligheder

Jylland: Ændring af planloven – strategisk planlægning for bymidter m.v KURSUS

Plejeboliger for 25 milliarder kr.

Esbjerg: Byudvikling for 20 mia. kr.